Teknoloji

Redmi K80 serisi üst düzey özelliklerle geliyor, fiyatlar artıyor

redmi k70 pro redmi k70 ultra k80

Redmi’nin amiral gemisi K serisi, önümüzdeki haftalarda yenilenecek. Şu ana kadar seriye dair çeşitli kaynaklardan bazı bilgiler sızdırıldı. Öncelikle Redmi yöneticisi Wang Teng, K80 serisinin yalnızca performans açısından değil, aynı zamanda henüz açıklanmayan başka bir alanda da büyük yükseltmeler aldığını belirtti. Bu gizemli alanda, K80 modelleri piyasaya çıkacak olan birçok rakip markanın cihazlarını geride bırakacak.

Wang Teng ayrıca K80 ailesinin çıkış tarihine dair de ipuçları vererek, yıl sonunda telefon değiştirmek isteyenlerin Redmi’nin yeni amiral gemilerini beklemeleri gerektiğini ima etti.

Çinli ünlü sızıntı kaynağı Digital Chat Station’a göre, Redmi K80 serisi fiyat artışlarıyla birlikte gelecek. Özellikle Pro modelinin fiyatında büyük bir artış olacak. Bu pek iyi bir haber gibi görünmese de, K80 serisinin en üst modelinin Qualcomm’un yeni amiral gemisi yonga setini (muhtemelen Snapdragon 8 Elite olarak adlandırılacak), 6.000 mAh kapasiteli bir batarya ve 100W hızlı kablolu şarj desteği ile geleceği bildiriliyor. Bu nedenle, birçok kişi için bu fiyat artışlarının karşılığını vereceği düşünülüyor.

Redmi K Serisi’nin adını daha önce duymadıysanız, bunun sebebi bu serinin yalnızca Çin’de bu isimle satılması. Uluslararası pazarda, bu serideki cihazlar genellikle Poco F serisi adı altında yeniden markalanıyor. Bu nedenle, fiyat artışlarına dair çıkan haberler, Poco F serisinin bir sonraki modelleri için pek de iyi bir işaret olmayabilir.

Redmi K80 serisi dünyaya farklı bir isimle açılabilir

Redmi K80 serisinin özelliklerinin önemli ölçüde geliştirildiği belirtilirken, bu durumun fiyatlara da yansıması bekleniyor. Digital Chat Station’un sızdırdığı bilgilere göre, Pro modelinin fiyatı özellikle artış gösterecek. Ancak Snapdragon 8 Elite yonga seti, büyük batarya kapasitesi ve hızlı şarj desteği gibi üst düzey özellikler, kullanıcılar tarafından bu fiyat artışlarının kabul edilebilir olmasına yol açabilir.

Çin pazarına özgü olan Redmi K serisi, uluslararası pazarda Poco F serisi adı altında satışa sunuluyor. Fiyat artışları hakkındaki söylentiler, Poco F modelleri için de fiyatların artabileceğini işaret ediyor.