Teknoloji

Xiaomi, Redmi K70 Ultra’nın tasarımını ve önemli özelliklerini paylaştı

redmi k70 ultra

Redmi K70 Ultra, temmuz ayı bitmeden resmen gözler önüne çıkacak. Xiaomi’nin tanıtım için yaptığı paylaşım, akıllı telefona dair bazı ipuçları vermişti. Şirket şimdi de hem telefonun tasarımını parçalar halinde gözler önüne serdi hem de bazı önemli özellikleri paylaştı.

Redmi K70 ve K70 Pro ile karşılaştırıldığında K70 Ultra’da bazı değişiklikler söz konusu. Ancak bu değişiklikler büyük ölçüde kozmetik seviyede kalıyor. Lenslerin şekli değişirken, güç butonunun da daha kolay kavranabileceği görülüyor. Çerçeve düz tutulsa da, ön ve arka panelin hafif kavis yaptığı anlaşılıyor.

Xiaomi’nin paylaşımıyla telefonun kalbinde MediaTek Dimensity 9300+ işlemcinin olduğu doğrulanıyor. Buna ek olarak, yeni 3D ısı dağıtımı çözümü sayesinde işlemci sıcaklığının 3°C’ye kadar indirilebileceği belirtiliyor.

Redmi K70 Ultra, 1220p ekranla gelecek

Ekran çözünürlüğü tarafında ise geriye doğru bir adım atıldığı söylenebilir. Akıllı telefon 1220p çözünürlüklü bir ekranla gelecek. K70 Pro, QHD+ çözünürlüklü bir ekrana sahip. K70 Ultra’nın ekranının 120 fps desteği sunacağını belirtmekte de fayda var.

  • redmi k70 ultra
  • redmi k70 ultra

Redmi bir süre önce TCL ile birlikte geliştirdiği yeni bir ekranı duyurmuştu. K70 Ultra, bu ekranın kullanıldığı ilk telefon olacak. Telefonun kesin tanıtım tarihi hâlâ belirsizliğini koruyor.