Teknoloji

Redmi K70 Pro’nun önemli özellikleri test sonucuyla görüldü

redmi k60 pro redmi k60 ultra redmi k70 pro

Xiaomi, Redmi Note 13 serisin 21 Eylül’de Çin’de gözler önüne çıkaracak. Ancak şirketin bu yıl bitmeden Redmi K70 serisini de tanıtması bekleniyor. Xiaomi’den henüz bu seri için resmi bir işaret gelmese de, Redmi K70 Pro olduğu düşünülen 23117RK66C model numaralı Xiaomi cihazı, Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi.

Test sonucuna göre, akıllı telefon kutusundan Android 14 işletim sistemiyle çıkacak. 16 GB RAM ile gelecek olan telefonun işlemcisi 1+2+5 çekirdek konfigürasyonuna sahip olacak. Ana çekirdek maksimum saat frekansının 3.19 GHz olacağı da test sonucunun gösterdikleri arasında yer alıyor. Bu işlemcinin henüz duyurulmayan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 olduğu tahmin edilse de, bunun için biraz daha doğrulama gerekiyor.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Redmi K60 Pro‘nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 bulunuyor. Dolayısıyla bu telefonun takipçisinin Snapdragon 8 Gen 3 işlemciyle gelmesi de sürpriz olmayacaktır. Snapdragon 8 Gen 3, önümüzdeki ay Snapdragon Summit etkinliğinde resmiyet kazanacak.

redmi k70 pro

Redmi K70 Pro hakkında bilinenler şimdilik sınırlı

Redmi K70 Pro hakkında bilinenler şu an için bunlarla sınırlı. Ancak ekim ayındaki Snapdragon 8 Gen 3 duyurusundan sonra K70 Pro hakkında yeni bilgiler paylaşılması sürpriz olmayacaktır.