Teknoloji

Xiaomi’den uygun fiyatlı akıllı telefon: Redmi A3x çıktı

redmi a3x

Xiaomi, uygun fiyatlı telefonlar konusunda adını bir kez daha duyurdu. Çinli teknoloji devi, Redmi A3x modelini çok uygun bir fiyatla satışa sunarak kullanıcılarına mükemmel bir fırsat veriyor. Redmi A3x, geçtiğimiz dönemde tanıtımı yapılan ve kullanıcılar tarafından beğeni toplayan A2x modelinin güncellenmiş versiyonu olarak karşımıza çıktı.

Bu yeni akıllı telefon, 6,71 inç büyüklüğünde bir LCD ekran ile geliyor. Ve bu ekran, sadece Full HD+ çözünürlük sunmakla kalmıyor, aynı zamanda 90Hz gibi yüksek bir yenileme hızına sahip. Görüşmeleriniz ve selfie’leriniz için ekranın üst bölümünde 5MP çözünürlük sunan bir ön kamera bulunuyor. Bu kamera, Gorilla Glass 3 ile korunuyor, böylece günlük kullanımdaki kazalara karşı dayanıklılığı artıyor.

Telefonun içinde ise sekiz çekirdekli Unisoc T603 yonga seti bulunuyor. Bu giriş seviyesi işlemci, 3GB RAM ve 64GB dahili depolama ile destekleniyor. Ayrıca, cihaz microSD kart ile depolama alanını 1 TB’a kadar artırma imkanı da sunuyor.

Redmi A3x, 199 gram ağırlığında ve 168,3×76,3×8,3 mm boyutlarında tasarlanmış. Cihaz, Android 14 işletim sistemiyle çalışıyor ve 15W hızlı şarj desteği sunan güçlü bir 5.000 mAh pil ile kutudan çıkıyor. Akıllı telefonun arka kısmında, Xiaomi 13 Ultra‘yı andıran bir kamera düzeni bulunmakta. Bu kamera düzeninin içinde 8MP birincil ve 0,08MP çözünürlüğünde yardımcı sensör bulunuyor.

Cihazda aynı zamanda 4G LTE, Wi-Fi, Bluetooth 5.4, GPS ve USB Type-C gibi bağlantı seçenekleri mevcut. Güvenlik için cihazın yan tarafına monte edilmiş bir parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Xiaomi Redmi A3x, 68 dolar gibi inanılmaz bir başlangıç fiyatıyla satışa sunuldu. Böylece, piyasadaki en uygun fiyatlı Android telefonlardan biri olma unvanını kazanıyor. Ancak cihazın Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Xiaomi, Redmi A3x ile yüksek performansı uygun fiyatla birleştirerek, teknoloji meraklıları için erişilebilir ve cazip bir seçenek sunuyor. Bu yeni model, mükemmel bir kullanıcı deneyimi vaat ederken cebinizi de düşünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER