Teknoloji

Redmi 14C resmi kurumlardan onay almaya başladı

Xiaomi’nin Redmi 14C adını taşıyan bir model üstünde çalıştığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Haziran ayında IMEI’nin veri tabanına giren telefonun MediaTek Helio G81 işlemci taşıdığı da HyperOS kodları sayesinde görülmüştü. Akıllı telefon şimdi de ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) veri tabanında boy gösterdi.

Redmi’nin C serisinde genellikle uygun fiyatlı telefonlar bulunuyor. Sızan özellikler, 14C’nin günlük işleri yerine getirmek için yeterli bir telefon olacağını gösteriyor. Akıllı telefonun farklı bölgelerde piyasaya çıkacağı da bilinenler arasında yer alıyor. Telefonun küresel, Japonya, Hindistan ve Çin versiyonları için ayrı model numaraları sunuluyor.

IMEI veri tabanındaki kayıt, “2409BRN2CL” şeklindeki farklı bir model numarasını da göstermişti. FCC’nin kayıtlarında da yine bu model numarasını görmek mümkün oluyor. Veri tabanında telefonun adı zikredilmese de, Redmi 14C’den bahsedildiği anlaşılıyor.

redmi 14c

Redmi 14C 5G desteğiyle gelecek

FCC’deki kayıt, Redmi 14C’nin 5G desteğiyle geleceği ve kutusundan HyperOS ile çıkacağını gösteriyor. Bunun dışındaki detaylar da belirsizliğini koruyor. Ancak önümüzdeki dönemde yeni sızıntılar görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER