Teknoloji

Xiaomi’den Redmi 13 için resmi duyuru geldi

redmi 13

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonu Redmi 13 resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefon kısa süre önce Portekiz’de bir e-ticaret sitesinde satılmaya başlamıştı. Xiaomi’nin resmi duyurusu telefonun satışlarının başlamasından bir süre sonra geldi.

Redmi 13’ün en dikkat çekici yönlerinden biri, 108 megapiksel ana kameraya sahip Redmi markalı ilk telefon olması. Bu görevi Samsung’un ISOCELL HM6 sensörü üstleniyor. 9’lu piksel birleştirme teknolojisine sahip olan bu sensör, 3x yakınlaştırma özelliğini de taşıyor. Ön tarafta ise 13 megapiksel çözünürlüklü kamera kullanıcıları bekliyor.

Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5030 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil, selefinden farklı olarak 33W hızlı şarj desteğine sahip. Xiaomi’den verilen bilgiye göre, telefonun pilini 62 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün olacak.

Akıllı telefonda 6.79 inç büyüklüğünde Full HD+ çözünürlüklü LCD ekran bulunuyor. Yenileme hızı 90 Hz olan bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi 550 nit. Ekranı Gorilla Glass cam korusa da, bunun hangi sürüm olduğu konusunda bilgi verilmedi.

Redmi 13 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Redmi 13’ün kalbinde MediaTek’in Helio G91 işlemcisi bulunuyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. Siyah, altın, pembe ve sarı renk seçenekleriyle gelen telefon Avrupa’da 200 avrodan başlayan fiyatlarla satılacak olsa da, kısa bir süre için başlangıç fiyatı 170 avroya çekilmiş durumda.

İLGİLİ HABERLER