Teknoloji

Red Magic’in yeni oyun tabletlerini tanıtacağı tarih belli oldu

red magic tablet

Nubia‘nın oyun ürünleri üzerinde uzmanlaşan alt markası Red Magic, 5 Eylül’de Çin’de bir etkinlik düzenleyeceğini açıkladı. Yerel saatle 15.00’da başlayacak olan etkinlikte şirketin oyun tabletleri tanıtılacak.

Red Magic’ten yapılan paylaşımda şirketin etkinlikte iki tableti tanıtacağı görülüyor. Duyumcu WHYLAB’e göre, küçük tablet 10.8 inç ekranla gelecek. Bu cihaz, dünyanın Snapdragon 8 Gen 3 Leading Version işlemcili ilk tableti olacak.

Daha büyük ekranlı modelin kalbinde ise Qualcomm Snapdagon Gen 2 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. 12.4 inç ekranlı tabletin 2023’ün temmuz ayında tanıtılan Red Magic Tablet’in takipçisi olacağı belirtiliyor. Bu modelin 3D Explorer Edition adıyla sunulabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İlk Red Magic Tablet hangi özelliklere sahip?

Red Magic’in 2023’te çıkarttığı tablette 2K çözünürlüklü 12.1 inç büyüklüğünde LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın yenileme hızı 144 Hz. Snapdragon 8+ Gen 1 işlemci taşıyan tablette RAM seçenekleri 16 GB LPDDR5 RAM’e kadar uzanıyor. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 512 GB UFS 3.1. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi 80W şarj destekli 10000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Red Magic’in tabletinde 16 megapiksel çözünürlüklü ön, 13 megapiksel çözünürlüklü arka kamera mevcut. Dört hoparlörle gelen tablette Android 14’ü şirketin kullanıcı arayüzü tamamlıyor.