Teknoloji

Red Magic Nova oyun tableti dünyaya açılıyor

red magic nova

Red Magic Nova oyun tableti, bu ayın başlarında Çin’de tanıtıldı ve şimdi küresel pazara açılıyor.

Red Magic, bu tabletin üçlü-A oyunlar için en iyisi olduğunu iddia ediyor ve bunu güçlü bir yonga seti, yetenekli bir ekran, büyük bir pil ve gelişmiş soğutma sistemi ile destekliyor. Tabletin içinde Snapdragon 8 Gen 3 Leading Edition bulunuyor — bu, 3.4GHz hızında çalışan Cortex-X4 çekirdeği ve 1GHz GPU ile daha yüksek saat hızlarına sahip bir sürüm. Bu yonga seti, Samsung’un Galaxy modellerinde kullanılan Snapdragon 8 Gen 3 ile aynı performans seviyesine sahip ve Android dünyasındaki en iyi yonga seti olarak öne çıkıyor.

Ancak Samsung cihazları pasif soğutma kullanırken, Red Magic Nova 9 katmanlı bir soğutma sistemine ve 20000 RPM hızında dönen bir turbofana sahip. Snapdragon 8 Gen 3 ile bu fan arasında ısı borusu, hava kanalı, ısı dağıtıcı alaşım, grafen, bakır folyo, termal iletken jel, anakart bakır folyosu ve tamamen metal bir havacılık alüminyum gövde bulunuyor. Red Magic, bu ayrıntılı sistemin çekirdek sıcaklığını 25°C düşürdüğünü belirtiyor.

Tablet, 10100mAh kapasiteli bir pil ile geliyor ve 80W hızlı şarj desteği sunuyor. Red Magic, 10 saat oyun oynama ve yaklaşık 19 saat normal kullanım ömrü vaat ediyor.

Red Magic Nova’nın tamamen metal gövdesi, CNC ile oyulmuş bir orta çerçeve, 45 derecelik kaymaz şev ve anotlanmış bir arka kapakla tamamlanmış. Tabletin ağırlığı 520 gram ve kalınlığı sadece 7.3 mm.

Red Magic Nova, 10.9 inç boyutunda 2880×1800 piksel çözünürlüğünde bir IPS LCD ekrana sahip ve 144 Hz yenileme hızı sunuyor. Ayrıca dokunma hassasiyeti 840Hz’e kadar çıkabiliyor. Ön yüzde 20 MP’lik bir kamera yer alırken, arka kısımda 50 MP’lik tek bir kamera bulunuyor.

Red Magic Nova için ne kadar ödemek gerekiyor?

Red Magic Nova, 7 Ekim’den itibaren redmagic.gg üzerinden ön siparişe açılacak ve genel satışlar 16 Ekim’de başlayacak. Tabletin 12 GB RAM ve 256 GB depolama kapasitesine sahip modeli 499 dolar/499 euro/439 sterlin fiyat etiketiyle satışa sunulurken, 16 GB RAM ve 512 GB depolama alanına sahip versiyonu 649 dolar/649 euro/559 sterlin olacak. Midnight Black (Gece Siyahı) renk seçeneği sunulacak ancak bir de Silver (Gümüş) model mevcut. Tablet, Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Latin Amerika’da piyasaya sürülecek.

Red Magic ayrıca manyetik olarak tablete bağlanabilen bir klavye aksesuarı ve bir kalem (stylus) de geliştirdi, ancak bu aksesuarların fiyatları henüz açıklanmadı.