Eğlence

Red Dead Redemption PC versiyonunun yayın tarihi belli oldu

red dead redemption pc

Rockstar Games, tam 14 yılın ardından Red Dead Redemption ve Undead Nightmare genişlemesinin 29 Ekim 2024’te PC platformunda çıkış yapacağını resmen duyurdu.

Rockstar’ın açıklamasında, “John Marston’ın unutulmaz macerası, Red Dead Redemption ve onun ikonik zombi korku hikayesi Undead Nightmare, ilk kez PC’de olağanüstü bir ayrıntıyla deneyimlenebilecek,” ifadeleri kullanıldı. Bu sevilen oyun, bu ayın sonunda Double Eleven iş birliğiyle yeniden piyasaya sürüldüğünde, Steam, Epic Games Store ve Rockstar Store üzerinden satın alınabilir olacak.

PC sürümü, uyumlu donanımlarda 4K çözünürlük ve 144Hz desteği, 21:9 ve 32:9 ultrawide ekran desteği, HDR10 ve tam klavye-fare uyumluluğu gibi önemli iyileştirmeler sunacak. Ayrıca, NVIDIA DLSS 3.7 ve AMD FSR 3.0 yükseltme teknolojileri, NVIDIA DLSS Frame Generation desteği, ayarlanabilir gölge kalitesi ve görüş mesafesi gibi birçok grafik ayarı da yer alacak.

Red Dead Redemption PC sürümü tam kapsamlı tek oyunculu deneyimi sunacak

Steam sayfasında yer alan bilgilere göre, PC sürümü, her iki oyunun Game of the Year Edition bonus içeriklerini de içeren tam tek oyunculu deneyimi sunacak, ancak çok oyunculu mod bulunmayacak.

Red Dead Redemption, ilk kez 2010 yılında PlayStation 3 ve Xbox 360 için piyasaya sürülmüş, ardından 2023’te PlayStation 4 ve Nintendo Switch’e de gelmişti. Oyunun bağımsız genişleme paketi olan Undead Nightmare, Ekim 2010’da zombi temalı bir tek oyunculu kampanya, iki çok oyunculu mod ve çeşitli kozmetiklerle piyasaya sürülmüştü. Bu DLC, 2023 yılında yeniden piyasaya sürüldü ve John Marston’ın bir zombi salgınının nedenini ve olası tedavisini aradığı kanonik olmayan bir hikaye sunuyor.

Oyunun PC’ye çıkacağına dair söylentiler bu yaz sızdırılmıştı ve Rockstar’ın resmi duyurusu sadece zaman meselesiydi.

Öte yandan, Rockstar Games şu anda en çok beklenen oyunlarından biri olan Grand Theft Auto 6 için hazırlıklarını sürdürüyor. Oyun, 2025 sonbaharında PlayStation 5, Xbox Series X ve Xbox Series S için çıkış yapacak. Ancak, PC sürümü için henüz bir onay gelmiş değil.