Teknoloji

Realme P1 Speed modelinin önemli özellikleri doğrulandı

realme p1 speed

Realme, 15 Ekim’de piyasaya süreceği yeni akıllı telefonu P1 Speed’in tasarımını ve bazı teknik özelliklerini daha önce paylaşmıştı. Şirket şimdi de cihaza dair daha fazla detayı açıkladı. Dimensity 7300 Energy yonga seti ile geleceği onaylanan Realme P1 Speed, böylece performans konusunda iddialı bir model olacağını gözler önüne seriyor. Ancak bu yeni açıklamalarla birlikte cihazın diğer özellikleri de netleşti ve P1 Speed, teknoloji severlerin beklentilerini yükseltti.

P1 Speed, 120 Hz OLED Esports Display adı verilen özel bir ekran ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Bu yüksek yenileme hızına sahip ekran, özellikle oyun deneyimini geliştirmeye yönelik olarak tasarlanmış. Cihazda ayrıca 5000 mAh kapasiteli bir batarya bulunacak ve bu batarya 45W hızlı şarj desteği ile kısa sürede dolabilecek.

Depolama tarafında da dikkat çeken P1 Speed, 256 GB UFS 3.1 depolama sunacak. Bu, cihazın hızlı veri aktarımı yapabileceği anlamına geliyor. Ayrıca LPDDR4X RAM ile birlikte gelirken, toplamda 26 GB “DRAM” olacağı belirtiliyor. Ancak bu RAM miktarının çoğu, sanal RAM olarak adlandırılan bir özellikten geliyor.

realme p1 speed

Realme, P1 Speed’in IP65 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olacağını da doğruladı. Ayrıca çift hoparlör, GT Mode ve 90 FPS desteği gibi özellikler, cihazın oyun deneyimini daha da güçlendirecek. Akıllı telefon ayrıca, 6,050 mm² paslanmaz çelik VC soğutma sistemi ile uzun süreli kullanımlarda ısınma sorununu minimuma indirecek şekilde tasarlanmış.

Realme P1 Speed 50 MP ana kamerayla gelecek

Kamera tarafında ise cihazın 50 MP ana kameraya sahip olacağı doğrulandı. Ancak diğer kameralar hakkında henüz bir bilgi paylaşılmadı. Kamera performansı hakkında daha fazla detayın lansman sırasında açıklanması bekleniyor.