Teknoloji

Realme Note 60 için ilk net ipucu test sonucuyla geldi

realme note 50

Realme 2024’ün başlarında Note 50 modelini duyurmuş ve portföyündeki uygun fiyatlı seçeneklere bir yenisini daha eklemişti. Şirket, Note 50 modelini duyurduktan sonra yıl bitmeden seriyi iki cihazla daha genişleteceğini de açıklamıştı. Bunlardan ilki Realme Note 60 olacak gibi görünüyor.

Realme’nin yeni akıllı telefonu, Geekbench’in veri tabanında yerini aldı. RMX3933 model kodunu taşıyan telefonun giriş segmentinde bir işlemciyle geleceği ve kutusundan Android 14 ile çıkacağı görülüyor.

Test sonucuna bakıldığında Note 60’ın Note 50’ye bir hayli benzer olabileceği görülüyor. Note 60 da tüm çekirdekleri 1.8 GHz olan sekiz çekirdekli bir işlemci taşıyor. Anakartın model numarasına bakıldığında bu işlemcinin Unisoc Tiger T612  olduğu anlaşılıyor. Note 50’nin kalbinde de bu işlemci bulunuyor. Note 60’ın 6 GB işlemciyle Note 50’den ayrılacağı da dikkat çekiyor.

realme note 60

Realme Note 60, 5000 mAh pille gelecek

TUV Rheinland sertifikası, Realme Note 60’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pilin vereceğini gösteriyor. Bu noktada telefonun Hindistan’da da Hindistan Standartlar Bürosu tarafından onaylandığını da belirtmekte fayda var. Ancak Realme’nin Hindistan’daki ürün portföyünün geniş olması nedeniyle Note serisini Hindistan’da piyasaya sürmeyeceği daha önce şirketin küresel pazarlama direktörü Francis Wong tarafından doğrulanmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER