Teknoloji

Realme GT 7 Pro değişen arka panel tasarımıyla gelecek

realme türkiye realme gt 2 pro

Realme GT 7 Pro önümüzdeki dönemde resmiyet kazanması beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Telefonla ilgili sızıntılara da düzenli olarak yenileri eklenmeye devam ediyor. Bunların en yenisi, akıllı telefonun arka panelini gösteren bir taslak görsel oldu.

Sızdırılan şemadan hareketle oluşturulan görselde arka panel rengi olarak beyaz tercih edilmiş. Burada arka panelin sol üst köşesinde kare şeklinde bir kamera modülü yer alıyor. Bu modül üç kamera ve bir LED flaş barındırıyor. Arka panelde kamera modülü dışında sadece Realme yazısı yer alıyor.

Realme GT 7 Pro

Akıllı telefonun 6.78 inç büyüklüğünde BOE X2 LTPO ekranla gelmesi bekleniyor. Dört tarafa da mikro kavis yapan bu ekranın çözünürlüğü ise 1.5K olacak. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı da ekranın altına yerleştirilecek. Android 15 ve IP68 ya da IP69 suya ve toza karşı dayanıklılık sertifikası da telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Realme GT 7 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 4 işlemci, 16 GB RAM ve 1 TB depolama alanıyla geleceği söyleniyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 100W şarj destekli 6000 mAh pille gelecek.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. Ultra geniş açılı kamera ve Sony LYT-600 3x periskop telefoto lens de ana kameraya eşlik edecek.

Realme GT 7 Pro ne zaman tanıtılacak?

Realme GT 7 Pro’nun ekim veya kasım ayında Çin’de tanıtılması bekleniyor. Telefonun dünya sahnesine çıkışı içinse aralık ayı işaret ediliyor.