Teknoloji

Realme GT 7 Pro kasım ayının ilk günlerinde tanıtılacak

realme gt 6 7 pro

Birçok yeni amiral gemisi telefon, ekim ayında Çin pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Qualcomm, 21-23 Ekim tarihleri arasında Çin’de düzenlenecek 2024 Snapdragon Zirvesi’nde Snapdragon 8 Gen 4 yonga setini tanıtacak. Bu tanıtımın hemen ardından Xiaomi, Honor, iQOO ve OnePlus gibi markaların, Snapdragon 8 Gen 4 ile donatılmış yeni amiral gemisi telefonlarını Ekim ayı bitmeden piyasaya sürmesi bekleniyor. Realme’nin de aynı yonga setiyle çalışacak Realme GT 7 Pro üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu bilgi, güvenilir sızıntı kaynağı Panda is Bald tarafından ortaya atıldı.

Panda is Bald’ın iddiasına göre OnePlus 13, ekim ayının sonunda tanıtılacakken; Realme GT 7 Pro’nun Kasım ayı başında piyasaya çıkması bekleniyor. OnePlus 13’ün önceki modellerde kullanılmayan yeni ve yenilikçi malzemelerle cam tasarımını birleştiren bir tasarıma sahip olduğu söylenirken, Realme GT 7 Pro’nun cam ve kompozit malzemelerin bir arada kullanıldığı bir yapıya sahip olacağı bildiriliyor.

Realme GT 7 Pro hangi özelliklerle gelecek?

Realme GT 7 Pro, 6.78 inç büyüklüğünde BOE X2 LTPO panel ile donatılacak ve ekranın dört tarafı da mikro-kavisli bir tasarıma sahip olacak. Bu ekran, 1.5K çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve ekrana gömülü ultrasonik parmak izi sensörü sunacak. Arka kamera kurulumu ise 50 megapiksellik bir ana kamera, ultra geniş açılı bir lens ve 3x optik zoom, 10x hibrit zoom ve 120x dijital zoom desteği sunan Sony LYT-600 periskop telefoto kameradan oluşacak.

Realme GT 7 Pro’nun, iPhone 16’ya benzer bir şekilde katı hâl teknolojisi kullanan bir Kamera Kontrol düğmesi ile geleceği iddia ediliyor. Telefonun, Android 15 tabanlı Realme UI 6.0 yüklü olarak gelmesi bekleniyor.

Cihazın içinde Snapdragon 8 Gen 4 yonga seti, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama alanı bulunacak. 6.000 mAh kapasiteli bataryası 100W hızlı şarj desteği sunacak. Ayrıca cihazın IP69 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklı olması bekleniyor.