Teknoloji

Realme GT 6’nın kamera ve ekran özelliklerini açıkladı

realme gt 6

Realme GT 6, 20 Haziran’da resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtım için geri sayım sürerken, akıllı telefonun özellikleriyle ilgili paylaşımlar da devam ediyor. Bu paylaşımların en yenisi telefonun kamera ve ekran detaylarına ışık tutuyor.

Realme’nin paylaşımına göre, akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü Sony LYT-808 sensör üstlenecek. 2x telefoto lensin de telefonun kamera sisteminde yer alacağı verilen bilgiler arasında yer alıyor.

Akıllı telefon, BOE tarafından üretilen 8T LTPO OLED panelle gelecek. Bu panelin maksimum parlaklık seviyesinin 6000 nit olduğu belirtilirken, Realme’den verilen bilgiye göre GT 6’nın Avrupa satış fiyatı 1000 avronun altında olacak. Bu noktada Realme’nin hiç 1000 avroluk bir telefon satmadığını hatırlatmak gerekiyor. Bahsedilen fiyatın 1000 avronun ne kadar altında olduğu ise gelecek hafta ortaya çıkacak.

Realme GT 6 yapay zeka özellikleri de sunuyor

Realme’nin internet sitesinde oluşturulan tanıtım sayfasında GT 6’nın HyperTone Image motoruyla geleceği ve 4K Dolby Vision video kayıt desteği sunacağı belirtildi. Telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8s Gen 3 işlemcinin bulunacağı ve Akıllı Döngü, Akıllı Kaldırma ve Gece Görüş Modu gibi yapay zeka özelliklerinin sunulacağı da biliniyor.

Bu noktada GT 6’nın Çin’de GT Neo 6 adıyla zaten satışta olduğunu hatırlatmakta fayda var. GT Neo 6 SE modeli de uluslararası pazara GT 6T adıyla açılmıştı. Dolayısıyla Realme’nin bilindik bir yaklaşımı uyguladığı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER