Teknoloji

Realme C63, 50 megapiksel ana kamera ve 5000 mAh pille resmiyet kazandı

realme c63

5 Haziran’da Malezya’da tanıtılması beklenen Realme C63, Endonezya’da yapılan duyuruyla resmen gözler önüne çıktı. Unisoc T612 işlemciye sahip telefonda RAM seçenekleri 8 GB’a kadar uzanıyor. Depolama alanı içinse maksimum seçenek 512 GB. C63 kutusundan Android 14 ile çıkıyor.

C63’te 6.74 inç büyüklüğünde yenileme hızı 90 Hz olan HD+ çözünürlüklü bir LCD ekran bulunuyor. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 560 nit. Yapay zeka destekli çift ışık sensörü de her an optimum seviyede parlaklık ve görünürlük ayarlamaya yardımcı oluyor.

Mini Capsule teknolojisiyle gelen ekranda yağmur altında kullanılmasını sağlayan teknoloji de mevcut. Kullanıcılar ekran üstünde yaptıkları hareketlerle gelen aramaları yanıtlayabiliyor, sessize alabiliyor veya yukarı ya da aşağı yönlü hareketlerle oynatılan videoyu değiştirebiliyor.

realme c63

Akıllı telefonun arka paneli iPhone’un Pro ve Pro Max modellerini hatırlatıyor. Kare şeklindeki kamera modülünde iki kamera ve bir de flaş bulunuyor. Ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor.

Telefon için mavi ve yeşil olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Mavi renkli versiyonda arka panel suni deriyle kaplanmış. Realme C63’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi 45W şarj destekli 5000 mAh kapasiteli pil veriyor.

Realme C63 için ne kadar ödemek gerekiyor?

IP54 dayanıklılık sertifikasına sahip telefonda USB-C girişi ve 3.5 mm kulaklık jakı mevcut. Parmak izi tarayıcısı kenara entegre edilen telefonda depolama alanı da microSD kart ile genişletilebiliyor.

C63, Endonezya’da 5 Haziran’da 1 milyon 199 bin Endonezya rupisinden (2380 TL) başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER