Teknoloji

Realme C61 “çelik kadar sert” kasayla geliyor

realme c61

Giriş segmentinde konumlanan Realme C61, resmen gözler önüne çıktı. Metal çerçeveye sahip olan telefon, Realme C serisinde suya ve toza karışı IP54 dayanıklılık sertifikası taşıyan ilk cihaz olma özelliğiyle de dikkat çekiyor.

Realme C61’in kalbinde Unisoc T612 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 4 veya 6 GB RAM eşlik ediyor. Akıllı telefonun LCD ekran paneli, HD+ çözünürlük sunuyor.

Akıllı telefonda ana kamera görevini 32 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Ana kameraya derinlik sensörü de eşlik ediyor. C61’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Realme telefonun 1000 şarj döngüsünden sonra pil kapasitesini yüzde 80 oranında koruyacağına dikkat çekiyor.

realme c61

Realme, yeni telefonu için “çelik kadar sert” tanımalamasını yaparken, ekranı koruyan kuvvetlendirilmiş camın da “yüksek güvenilirlik” konusunda TUV Rheinland sertifikasına sahip olduğuna dikkat çekiliyor.

Realme C61 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Bunlar pazarlama sloganları gibi görünse de, giriş seviyesi cihazların da dayanıklılık konusunda ciddileşmeye başlaması iyi bir şey. Çünkü en uygun fiyatlı cihazlar genellikle tamir için harcayacak çok fazla harcanabilir geliri olmayan düşük gelirli müşteriler tarafından satın alınıyor.

realme c61

Realme C61, 28 Haziran’da yeşil ve siyah renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Telefon Hindistan’da 7699 rupiden (3034 TL) başlayan fiyatlarla satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER