Teknoloji

Realme C20A tanıtıldı: Helio G35 işlemci, 6.5 inç ekran

Realme giriş segmenti telefon portföyünü C20 ve C21’in ardından gözler önüne çıkardığı C20A ile genişletiyor. HD+ çözünürlüklü 6.5 inç ekrana sahip akıllı telefonun 5 megapiksel ön kamerası da ekran üzerindeki damla çentikte yer alıyor.

C20A’nın arkasında ise Realme’nin “Geometrik Sanat Tasarımı” dediği tasarım dili tercih edilmiş. Bu panelin sol üst köşesinde kare şeklindeki kamera adası bulunuyor. Söz konusu kamera adası 8 megapiksel kameraya ve LED flaşa ev sahipliği yapıyor.

Realme C20A’nın kalbinde daha önce de açıklandığı gibi MediaTek Helio G35 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 2 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik ediyor. Akıllı telefon kutusundan Android 10 ve Realme UI kullanıcı arayüzüyle çıkıyor. MicroSD kart desteğiyle depolama alanının üzerine 256 GB daha eklenebiliyor.

realme c20aAkıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 5000 mAh kapasiteli pil veriyor. Micro USB girişi üzerinden doldurulan bu pil, başka telefonları şarj etmek için de kullanılabiliyor. Realme’den maksimum şarj hızı konusunda bilgi verilmese de, C20A giriş segmentinde konumlandığı için hızın 10W üstünde olması beklenmiyor.

Realme C20A mavi ve gri renk seçenekleriyle Bangladeş’te satışa sunulacak. Akıllı telefon 8990 Bangladeş takası (878 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER