Teknoloji

Realme 320W şarj teknolojisini SuperSonic adıyla sunacak

realme 320w supersonic şarj

Realme‘nin 300W şarj teknolojisi üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz hafta gündeme gelmiş ve şirketin duyuruyu bu hafta içinde yapacağı ortaya çıkmıştı. Duyuru tarihini 14 Ağustos olarak açıklayan Realme, 320W şarj teknolojisini SuperSonic adıyla sunacak.

Realme’nin yüksek hızlı şarj teknolojisi geçtiğimiz hafta sızan bir videoda çalışır hâlde görülmüştü. Bu videoda telefonun pili tamamen boşken, 35 saniye içinde yüzde 17 doluluk oranına ulaşmıştı. Xiaomi’nin alt markası Redmi’nin de geçtiğimiz yıl 300W şarj hızının demosunu gerçekleştirdiğini hatırlatmakta fayda var.

En son paylaşım şirketin 300W şarj hızını geçtiğini ve SuperSonic’in 240W hızlı şarj teknolojisinin takipçisi olduğunu gösteriyor. Realme bu teknolojiyi ilk kez 2023 çıkışlı GT5’te kullanmıştı. Şirket bu telefonun 4 dakika içinde yüzde 50, 9 dakika içinde ise yüzde 100 doluluk oranına ulaştığını iddia etmişti.

Realme 320W SuperSonic şarj teknolojisi dışında başka duyurular da yapacak

Realme’nin SuperSonic şarj teknolojisi 13 Ağustos’ta başlayıp 15 Ağustos’ta bitecek bir etkinliğin parçası olarak tanıtılacak. Şirket bu etkinlikte hızlı şarj teknolojisinin yanı sıra yapay zekâ ve görüntüleme teknolojileriyle ilgili duyurular da yapacak.