ManşetlerTeknoloji

Realme 320W SuperSonic Charge teknolojisiyle telefonların pilini 5 dakikada dolduracak

realme 320w supersonic charge

Realme 320W SuperSonic Charge adını verdiği ultra hızlı şarj teknolojisini duyurdu. SuperSonic Charge, hâlihazırda dünyanın en hızlı mobil cihaz şarj teknolojisi olma özelliğini taşıyor.

Realme’den verilen bilgiye göre, 320W SuperSonic Charge teknolojisi bir akıllı telefonun pilini 4 dakika 30 saniyede tamamen şarj ediyor. Pili bir dakikada yüzde 26’ya kadar dolduruyor ve yüzde 50’nin üzerinde şarj olması iki dakikadan az sürüyor.

Realme’nin 320W şarj teknolojisi, 4000 mAh’lik bir pili 4 dakika 55 saniyede tamamen şarj eden Redmi’nin 300W teknolojisinden biraz daha hızlı. Realme’nin teknolojisi 4400 mAh’lik bir pili 5 dakikadan kısa sürede dolduruyor.

Realme’den verilen bilgiye göre, 320W şarj adaptörü “Pocket Cannon” adını taşıyor. Bu adaptör Realme’nin 240W şarj cihazıyla aynı boyutta olsa da, 3.3W/cm3 güç yoğunluğu sunuyor.

Realme, Power Cannon’ın UFCS (320W’a kadar), PD ve SuperVOOC dahil olmak üzere ana akım şarj protokollerini desteklediğini belirtti. Ayrıca eş zamanlı şarj için iki USB-C portu da Power Cannon’da mevcut. Bunlardan biri akıllı telefonlar için 150W ve diğeri de uyumlu dizüstü bilgisayarlar için 65W güç çıkışı sağlıyor.

Realme, etkinlikte “AirGap” Voltaj Transformatörünü tanıttı. Akıllı telefonlar için temassız elektromanyetik dönüşüm özelliğine sahip olan AirGap, devre arızaları gibi arızalar sırasında yüksek voltajın pilden izole kalmasını sağlayarak risksiz bir şarj deneyimi sunuyor.

Realme, bu transformatörün bir parmak ucundan daha küçük olduğunu ve pili korumak için voltajı 20V’a düşürdüğünü söylüyor. “Olağanüstü dönüşüm verimliliği ve termal yönetimi” korumaya yardımcı olarak 320W SuperSonic Charge’ın yaklaşık yüzde 98’lik bir güç verimliliği elde etmesini sağlıyor.

Realme, 320W SuperSonic Charge teknolojisine ek olarak 4420 mAh katlanmış bir batarya tanıttı. Her biri 3 mm’den daha ince dört hücre içeriyor ve geleneksel tasarımlara göre kapasitede yüzde 10 artış sağlıyor. Peki bu Realme’nin katlanabilir bir cihaz çıkarmayı planladığını mı gösteriyor? Bu sorunun cevabı önümüzdeki dönemde alınacak.

Realme, 320W SuperSonic Charge dışında başka duyurular da yaptı

Realme’nin etkinliği yalnızca piller ve şarjla ilgili değildi. Şirket ayrıca akıllı telefonlar için katı hâl düğmesi ve yansıma önleyici ekran da tanıttı.

Katı hâl düğmesi, kesintisiz kullanım için kaydırma işlevine sahip olup anında yakınlaştırma ve hızlı tıklamalar için sezgisel dokunsal kontroller sunarak telefonda özel bir kamera hissi yaratıyor.

Öte yandan yansıma önleyici ekran, bir güve gözünün yapısından esinlenerek tasarlanmıştır ve yansımaları yüzde 80’e kadar en aza indirerek parlak güneş ışığında rahat görüntüleme için kağıt benzeri bir doku sağlıyor. Ayrıca daha düşük parlaklık seviyelerinde net görüş sunuyor ve güç tüketimini azaltıyor.