Teknoloji

Realme 300W şarj teknolojisinin tanıtım tarihini açıkladı

realme türkiye realme gt 2 pro

Realme 300W kablolu şarj teknolojisinin duyurulacağı tarihi açıklamakta fazla zaman kaybetmedi. Şirket, bu teknolojinin 14 Ağustos’ta Çin’de gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılacağını açıkladı.

Bu teknolojik atılım, 2023’ün şubat ayında 240W şarj hızının duyurulmasının ardından bir sonraki adım niteliğini taşıyor. Ancak kısa vadede 300W şarj hızını destekleyen telefonların kullanıcılarla buluşması beklenmiyor.

Xiaomi’nin çatısı altındaki Redmi de akıllı telefonların pilini beş dakika içinde tamamen dolduran benzer bir teknolojiyi duyurmuş olsa da, aradan 18 ay geçmesine rağmen bunu bir akıllı telefona yerleştirebilmiş değil.

realme 300w

Realme hâlihazırda 240W şarj desteği sunduğu GT3 ve GT Neo 5 modelleriyle bu alanda zirvede yer alıyor. Şirket, 10 dakikadan kısa bir süre içinde boş pilin tamamen dolmasını vadediyordu ve gerçek hayattaki testler de şirketin vaatlerine çok yakın sonuçlar veriyor.

Realme 300W teknolojisini hayran festivalinde tanıtabilir

Realme’nin yeni şarj teknolojisi çok büyük ihtimalle şirketin 828 adını verdiği hayran festivali etkinliğinde tanıtılacak. Bu etkinlik adını Realme’nin bağımsız bir markaya dönüştüğü 28 Ağustos 2018 tarihinden alıyor.