Teknoloji

Realme akıllı telefonlar için 300W şarj teknolojisi duyurmaya hazırlanıyor

realme türkiye realme gt 2 pro

Kablolu şarj savaşının ateşi son zamanlarda düşse de, tamamen sönmüş değil. Çin kaynaklı yeni bir iddiaya göre, Realme akıllı telefonlar için 300W kablolu şarj çözümünü duyurmaya hazırlanıyor.

Bu noktada Realme’nin teknolojisinin bir ilk olmayacağının altını belirtmekte fayda var. Zira bir başka Çinli marka olan Redmi, Şubat 2023’te kendi 300W şarj teknolojisinin duyurusunu yapmıştı.

O dönemde bu teknolojiyle 4100 mAh kapasiteli bir pilin boşken beş dakika içinde tamamen doldurulabileceği belirtilmişti. Bu duyurunun üstünden bir yıldan fazla geçmesine rağmen, Redmi’den henüz 300W şarj desteğine sahip bir telefon gelmiş değil.

Realme hâlihazırda iki telefonunda 240W kablolu şarj desteği sunuyor

Realme’nin duyurusunda da bir cihaz lansmanından ziyade bir teknoloji gösterimi yapılması muhtemel görünüyor. Realme’nin hâlihazırda GT5 ve GT Neo 5 modellerinde 240W kablolu şarj desteği sunduğunu belirtmekte fayda var.

Aynı kaynağa göre, Realme’nin GT7 Pro modeli suya ve toza karşı IP69 dayanıklılık sertifikasıyla gelecek. Ultrasonik parmak izi tarayıcısı da bu telefonun özellikleri arasında sayılıyor.