Teknoloji

Meta’dan Ray-Ban akıllı gözlüğe hatırlatıcı ve sesli mesaj güncellemesi

ray-ban meta apple

Meta, Ray-Ban akıllı gözlüğüne yeni bir güncelleme getirerek hatırlatıcı ve sesli mesaj gönderme özelliklerini ekledi. Şirket, geçen ayki Connect etkinliğinde bu yenilikleri tanıtmıştı. Güncelleme ile artık Meta AI’ye çevreniz hakkında sorular sorabilecek, örneğin arabayı nereye park ettiğinizi hatırlamasını isteyebileceksiniz. Ayrıca belirli bir saatte telefon görüşmesi yapmanız için hatırlatma kurmanız da mümkün olacak.

Güncelleme ile gelen bir diğer özellik ise WhatsApp ve Messenger üzerinden telefonunuza dokunmadan sesli mesaj gönderebilme ve kaydedebilme imkânı. Ayrıca Meta AI’den QR kodlarını taramasını veya karşınıza çıkan telefon numaralarını aramasını da isteyebilirsiniz.

Meta, akıllı gözlüğü kullanırken Meta AI’yi nasıl devreye alacağınızı da değiştirdi. Artık her sorudan önce “Hey Meta” demeniz gerekmiyor; ilk sorunuzda bu komutu verdikten sonra, ek sorularınızı komutsuz sorabilirsiniz. Ayrıca çevrenizle ilgili bir soru sorarken “bak ve” şeklinde komut vermek de gereksiz hale getirildi.

Meta’nın yapay zekâ asistanı şu anda sadece ABD ve Kanada’da kullanılabiliyor. Yeni özelliklere erişebilmek için Meta View uygulamasını iOS ve Android cihazlarınızda 186. sürüme güncellemeniz gerekiyor. Bu güncelleme, çarşamba günü kullanıcılara sunulmaya başlandı. Güncelleme ile birlikte Meta, sınırlı sayıda üretilen saydam Ray-Ban gözlüklerin çevrimiçi olarak tükendiğini, ancak bazı mağazalarda hâlâ bulunabileceğini duyurdu.

299 dolarlık Ray-Ban Meta gözlüğün piyasaya sürülmesinin üzerinden neredeyse bir yıl geçti ve bu süre zarfında özellikle Meta’nın görüntü, metin ve ses işleme özelliklerini kullanıma sunmasıyla büyük bir potansiyel gösterdi. Gelecek güncellemelerde, Meta’nın akıllı gözlüklerinin İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dillerinde konuşmaları gerçek zamanlı olarak çevirebilme özelliği de eklenecek.

Meta’nın, bu akıllı gözlüğün kötü amaçlı kullanımı konusunda bir adım atıp atmayacağı ise belirsizliğini koruyor. İki üniversite öğrencisi kısa süre önce, bu cihazların insanların kimliklerini deşifre etmek amacıyla kullanılabileceğine dikkat çekmişti.

Meta Ray-Ban akıllı gözlüğünde kullanıcı deneyimini iyileştirmek için çalışıyor

Meta, Ray-Ban akıllı gözlüğünü sürekli geliştirerek kullanıcı deneyimini iyileştirmeyi hedefliyor. Son güncellemelerle birlikte, günlük yaşantıda eller serbest kullanım imkânı sunan özellikler artıyor ve gözlükler giderek daha işlevsel hale geliyor. Özellikle sesli mesaj gönderme ve QR kod tarama gibi basit ama kullanışlı özellikler, kullanıcıların akıllı gözlükleri telefonlarına dokunmadan işlerini halletmelerine olanak tanıyor. Gelecekte eklenecek olan anlık çeviri özelliği, dil bariyerlerini aşmak için etkili bir çözüm sunabilir.