Teknoloji

Qualcomm’un 5G modemi gelecek yıl orta segment telefonlara geliyor

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm 5G bağlantısını gelecek yıldan itibaren, amiral gemisi 8 serisi işlemcilerinin yanı sıra 6 ve 7 serisi yonga setlerine de ekliyor. Şirket IFA 2019’da konuyla ilgili duyurusunu gerçekleştirdi.

Qualcomm, bu yongaların 5G teknolojilerini eksiksiz biçimde destekleyeceğini kaydetti. Böylelikle 6 GHz altı ve mmWave spektrumları da desteklenecek.

Gerçekleştirilen duyuru sayesinde entegre 5G modemin sadece amiral gemisi telefonlara has olmayacağını anlıyoruz. Aynı zamanda orta segment ve bütçe dostu cihazlara da bu tür işlemciler gelecek.

Gelecek yıldan itibaren 5G hareketinin, OnePlus 7 Pro ve Samsung Galaxy Note 10 gibi pahalı amiral gemisi cihazların ötesine geçtiğini kuvvetle muhtemel göreceğiz.

Şu anda piyasada olan 5G cihazlarında ana işlemciden ayrı bir Qualcomm 5G modem bulunuyor. Ne var ki, Qualcomm bu yılın başlarında yaptığı duyuruda gelecek nesil 8 serisi işlemcisinde 5G modemini doğrudan entegre edeceğini kaydetmişti. Bu işlemcinin 2020 yılında cihazlara girmesi bekleniyor. Qualcomm bu entegre yonga setle ilgili daha fazla detayı yılın ilerleyen zamanlarında açıklayacak.

Qualcomm, aralarında LG, Oppo ve Nokia markalı Android telefonları üreten HMD Global’ın da bulunduğu 12 üretici iş ortağının, yeni 7 serisi işlemciyi yakında çıkacak telefonlarında kullanacağını açıkladı. Qualcomm, bu üreticilerin entegre yonga seti kullanan cihazları bu yılın dördüncü çeyreği içinde üretmeye başlamasını tahmin ediyor. Entegre 6 serisi yonga seti kullanan cihazların ise 2020’nin ikinci yarısında çıkacağı tahmin ediliyor.

İLGİLİ HABERLER