ManşetlerTeknoloji

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4’ün tanıtım tarihi belli oldu

galaxy s25 snapdragon 8 gen 4 qualcomm android

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 işlemci hakkındaki sızıntı ve söylentiler bir süredir etrafta dolaşıyor. Şirketin amiral gemisi işlemcisini ekim ayında Snapdragon Summit etkinliğinde tanıtacağı zaten biliniyordu. Qualcomm, Snapdragon Summit etkinliğinin tarihini açıklayarak yeni işlemcisinin resmiyet kazanacağı tarihi de duyurmuş oldu.

Qualcomm’un her yıl ABD’nin Hawaii adasında gerçekleştirdiği Snapdragon Summit etkinliği, bu yıl 21-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek. Snapdragon Summit’in açılış etkinliği bu yıl da Qualcomm’un en yeni ve en güçlü mobil işlemcisinin tanıtımına sahne olacak.

Snapdragon 8 Gen 4’ün TSMC’nin 3 nm çip tasarımıyla üretilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Daha önceki sızıntılar Snapdragon 8 Gen 4’ün Geekbench’in çoklu çekirdek performans testinde yaklaşık 10000 puan aldığını göstermişti. Bu da işlemcinin performansının Apple M3’e benzer seviyede olacağının işaretini vermişti.

Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4, Xiaomi 15 serisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak

Snapdragon 8 Gen 4’te Qualcomm’un Oryon CPU’su da mevcut olacak. Oryon, oyun performansında ciddi bir sıçrama vadediyor. Snapdragon 8 Gen 4’te ana çekirdeğin frekans hızı 4.2 GHz olacak. Bu işlemci ilk olarak Xiaomi 15 serisinde kullanıcıların karşısına çıkacak.