ManşetlerTeknoloji

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 resmiyet kazandı

qualcomm snapdragon 7s gen 3

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 hakkındaki detaylar çok kısa süre önce sızmıştı. İşlemcinin resmiyet kazanması da fazla zaman almadı. 4 nm yonga, Qualcomm’un portföyünde Snapdragon 7 Gen 3’ün hemen altında konumlanacak.

Qualcomm, yeni çipin “daha uygun fiyatlı akıllı telefonlara olağanüstü AI deneyimleri” sunacağını vadediyor. Samsung, Realme ve Sharp gibi markalar bu işlemci için sipariş geçmeye başlamış durumda. Bu markalar, önümüzdeki aylarda bu işlemciyle çalışan ilk cihazlarını duyuracak. Ancak Snapdragon 7s Gen 3’ü taşıyan ilk telefon eylül ayında Xiaomi tarafından tanıtılacak.

Snapdragon 7s Gen 3, 7s Gen 2’ye kıyasla yüzde 20 daha iyi CPU performansı, yüzde 40 daha hızlı GPU, yüzde 30 daha iyi AI performansı ve yüzde 12 genel güç tasarrufu sunuyor. CPU tarafındaki güç tasarrufu yalnızca yüzde 45. Kryo CPU’da 2.5 GHz’e kadar hıza sahip bir ana çekirdek, 2,4 GHz’e kadar hıza sahip üç performans çekirdeği ve 1,8 GHz’e kadar hıza sahip dört verimlilik çekirdeği bulunuyor. 16 GB’a kadar RAM ve UFS 3.1 depolama destekleniyor.

qualcomm snapdragon 7s gen 3

Çip, AI Engine’e özel NPU sayesinde cihaz üzerinde üretken AI yetenekleri taşıyor. Ayrıca AI tabanlı gürültü engelleme ve gürültü azaltmayı ve 200 MP fotoğraf ve 4K HDR video çekimini destekler. Spectra Triple ISP, ultra hızlı paralel işleme ve akıcı yakınlaştırma ile eş zamanlı fotoğraf ve video çekimini mümkün kılıyor.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3 144 Hz ekranları destekliyor

FHD+ ve 144 Hz’e kadar olan ekranlar desteklenirken, oyunlar için Adaptive Performance Engine 3.0, Değişken Oranlı Gölgelendirme (bir sahnedeki nesneleri dinamik olarak işler), Adreno HDR Fast Blend (dinamik, karmaşık sahneler için) ve Vulkan 1.3 API desteği sunuluyor.

Qualcomm Snapdragon 7s Gen 3, 5G mmWave ve Sub-6, SA ve NSA, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.4, GPS, Glonass, BeiDou, Galileo, QZSS ve NavIC’i destekliyor.