ManşetlerTeknoloji

Qualcomm Android üreticilerinin güncelleme yayınlamasını kolaylaştıracak

galaxy s25 snapdragon 8 gen 4 qualcomm android

Android güncellemeleri, markaların en üst düzey, üst seviye veya üst orta seviye cihazlarında giderek daha uzun süreler boyunca destekleniyor, ancak alt orta seviye ve özellikle giriş seviyesi telefonlarda işler böyle işlemiyor. Ancak Qualcomm tüm Android ekosisteminde bu durumu değiştirmeyi hedefliyor.

Güncelleme dağıtımında telefonun yonga setinin üreticisi büyük önem taşıyor. Çünkü üreticinin de çipini hâlâ aktif olarak desteklemesi gerekiyor. Uygun fiyatlı seçenekler için destek penceresi tahmin edilebileceği gibi kısa tutulurken, bazen daha pahalı işlemcilerde de güncelleme sıklığı her zaman olması gerektiği gibi olmuyor. Aylık güvenlik güncellemeleri sadece birkaç üretici tarafından düzenli olarak sağlanıyor.

Qualcomm bu noktada devreye giriyor. Qualcomm’un Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Telefon Genel Müdürü Chris Patrick’e göre şirket, OEM’lerin tüm telefonlarını güncel tutmasını kolaylaştırmak için çalışıyor.

Patrick, Android Authority sitesine verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: “Bir müşterinin güvenlik güncellemelerini alması, Android sürüm güncellemelerini alması ve ardından bunları her son kullanıcıya ulaştırması çok karmaşıktır. Aslında çok pahalı ve çok karmaşık. Son birkaç yıldır Google ve OEM’lerle birlikte üzerinde çalıştığımız şeylerden biri satır içi kodun yapısını değiştirmek, yani bu güncellemeleri nasıl yaptığımıza ilişkin mekanizmayı değiştirmek. Bunu kolaylaştırmak ve tüm ekosistemin Android telefonları güncel tutmasına yardımcı olmak için yaptığımız bazı değişiklikler hakkında bu yılın ilerleyen dönemlerinde bazı duyurular yapacağımızı göreceksiniz.”

Qualcomm Android güncellemelerine dair planlarını ekim ayında açıklayabilir

Patrick, bunun Qualcomm için bir süredir önemli bir endişe kaynağı olduğunu ve şirketin bu soruna çözüm bulmak için bir şeyler duyurmayı planladığını dile getirdi.

Qualcomm’un planlarına ilişkin detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak şirketin kapsamlı paylaşımını ekim ayında Snapdragon Summit etkinliğinde yapması muhtemel görünüyor. Elbette bu, ertesi günden itibaren tüm cihazlar için her şeyin sihirli bir şekilde değişeceği anlamına gelmiyor. Ancak bu bize, güncellemelerin mevcut tüm cihazlar için daha zamanında geleceğine dair umut veriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER