ManşetlerTeknoloji

PS5 Pro beklenenden daha erken bir tarihte satışa sunulabilir

sony ps5 pro 3d ses

Sony’nin yeni oyun konsolu PS5 Pro hakkında söylentiler etrafta dolaşmaya devam ediyor. Teknoloji devi piyasaya çıkış tarihi konusunda ağzını sıkı tutarken; geliştiriciler ve endüstri analistlerinden gelen son paylaşımlar, konsolun yakında raflardaki yerini alacağını gösteriyor.

Gamescom 2024’ten Wccftech aracılığıyla sızdırılan bilgilere göre, geliştiriciler PS5 Pro’nun teknik özellik bilgilerine artık sahipler. Geliştiricilerin büyük kısmı Unreal Engine 5’in bu yeni donanımda standart PS5’e kıyasla önemli ölçüde daha hızlı çalışacağına inanıyor. İtalyan web sitesi Multiplayer ise konsolun çıkışının yaklaştığını farklı bir açıdan doğruladı ve bir stüdyonun Sony’nin yeni PS5’i için yeni oyununun yayınlanmasını ertelediğini belirtti.

Teknik özellikler açısından, PS5 Pro’nun daha güçlü bir GPU ve daha hızlı bellek aracılığıyla elde edilen rasterleştirilmiş işleme performansında yüzde 45’lik bir artış sağladığı söyleniyor. Bu daha akıcı bir oyun ve daha ayrıntılı görseller anlamına geliyor.

Gerçekçi ışık davranışlarını simüle eden ışın izleme özelliğinin PS5 Pro’da da önemli ölçüde geliştirilmesi bekleniyor. Bu sayede daha sürükleyici ve gerçekçi oyun deneyimlerinin sağlanacağı belirtiliyor.

Buna ek olarak, PS5 Pro’nun 300 TOPS (Saniyede Tera İşlem) 8 bitlik hesaplama yapabilen özel bir makine öğrenme mimarisi içereceği söyleniyor. Bu, işleme performansına ekstra yük bindirmeden görüntü kalitesini iyileştirmeyi vadeden Sony’nin PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR) yükseltme teknolojisini destekleyecek.

PS5 Pro için resmi tanıtım eylül ayında yapılabilir

Sony henüz bir tarih açıklaması yapmasa da, PS5 Pro’nun PS4 Pro’nun lansman zaman çizelgesine benzer şekilde eylül ayında tanıtılıp kasım ayında piyasaya sürülebileceği iddia ediliyor. PS5 Pro’nun 600 ila 700 dolar arasında bir fiyata sahip olması tahmin ediliyor.