Teknoloji

Sony’nin son PS5 güncellemesi, kontrol cihazı pilini korumaya yardımcı olacak

ps5 dualsense

Sony, PlayStation 5 (PS5) için son sistem güncellemesini yayımladı. En yeni PS5 güncellemesi, kontrol cihazı pillerini korumaya yardımcı olacak bir dizi yeni özellikle geliyor. Bu özellikler arasında, adaptif şarj desteği, parti bağlantılarını paylaşma ve yeni bir widget merkezi bulunuyor. Adaptif şarj özelliği, kontrol cihazları PS5’in USB portlarına bağlandığında sağlanan gücü izleyip otomatik olarak ayarlayarak pil ömrünü uzatmayı amaçlıyor. Ancak bu özellik, yalnızca en yeni PS5 modelleri için geçerli.

Sony’nin açıklamasına göre, adaptif şarj özelliği sadece PS5 Slim ve yakında piyasaya çıkacak olan 700 dolarlık PS5 Pro’da bulunacak. Bu yeni özellik, PS5 dönemi DualSense ve DualSense Edge kablosuz kontrol cihazları ile PlayStation VR2 Sense kontrol cihazları ve Access adaptif kontrol cihazı kiti ile uyumlu çalışacak. Şarj, kontrol cihazının mevcut pil seviyelerine göre ayarlanarak enerji tasarrufu sağlıyor ve pil ömrünü uzatıyor. Ayrıca, kontrol cihazı konsola bağlı değilse, PS5 dinlenme moduna girdikten kısa bir süre sonra USB portuna verilen gücü kesiyor.

ps5 güncellemesi

Sony, PS5 kullanıcıları için ana ekran widget’larını kişiselleştirme imkanı tanıyan “Hoş Geldiniz Merkezi” adı verilen yeni bir özellik de sunuyor. Bu widget’lar, konsol depolama alanı, aksesuar pil seviyeleri ve arkadaş listeleri gibi bilgilerin izlenmesini sağlıyor. Sony, bu yeni merkezi, yalnızca ABD’de kullanılabilen Explore sekmesinin yeniden tasarlanmış bir versiyonu olarak tanımlıyor. İlk olarak belirli ABD’li kullanıcılar için kullanıma sunulan bu özellik, önümüzdeki haftalarda dünya genelinde yaygınlaştırılacak.

PS5 güncellemesi başka özellikler de getiriyor

Bugün sunulan diğer yenilikler arasında, kulaklıklar veya kulak içi hoparlörler için kişiselleştirilmiş 3D ses profilleri oluşturabilme ve Remote Play ayarlarının her kullanıcı için ayrı ayrı yönetilmesine olanak tanıyan ayarlar da bulunuyor. Adaptif şarj özelliği dışındaki tüm yeni özellikler, tüm PS5 modellerinde kullanılabilir olacak.

Ayrıca, parti sesli sohbet davetiyeleri de genişletilerek mesajlaşma ve sosyal medya uygulamaları üzerinden paylaşılabilecek. Bu özellik, oyuncuların arkadaş listelerinde olmayan kişilerle de sohbet etmelerini sağlayacak. Bu yenilik, önümüzdeki haftalarda, kullanıcıların mobil cihazlarından parti bağlantılarını paylaşmalarını sağlayacak bir PlayStation App güncellemesi ile birlikte sunulacak.

Sony’nin yeni PS5 güncellemesi, oyunculara hem kontrol cihazlarının pil ömrünü koruma hem de kullanıcı deneyimlerini kişiselleştirme konusunda önemli yenilikler sunuyor. Özellikle adaptif şarj özelliği, kullanıcıların cihazlarını daha verimli kullanmalarına yardımcı olabilir.