Teknoloji

Proton VPN tarayıcı eklentisi artık herkes için ücretsiz

proton vpn

Proton VPN tarayıcı eklentisi artık Proton’a herhangi bir ödeme yapmayanlar tarafından ücretsiz olarak kullanılabilecek. Daha önce eklentiye sadece servisin ücretli planlarının aboneleri erişebiliyordu. Ancak artık Firefox veya Chromium tabanlı bir tarayıcı kullananlar eklentiyi yükleyebilecek.

Proton VPN’in Windows, Mac, iOS, Android ve Linux uygulamaları her zaman ücretsiz olsa da, bazı sınırlamalarla birlikte geliyor. Hizmetin ücretli planları daha hızlı, aralarından seçim yapabileceğiniz 100’den fazla ülke var ve aynı anda 10 cihaza kadar bağlanmanıza izin veriyor.

Uzantı, tarayıcınızın dışında standart internet bağlantınızı kullanmanıza olanak tanıyor. Cihaz genelinde bir VPN’deyken düzgün çalışmayan bir uygulama kullanıyorsanız, ancak bağlantınızı korumak veya bölgeye dayalı web sitesi engellemelerini aşmak istiyorsanız, uzantı sorununuzu çözebilir. Proton’un eklentisi şu an için Safari’de kullanılamıyor.

Proton VPN servisini Duo aboneliğiyle de sunuyor

Şirket ayrıca yakın zamanda Proton Duo adlı yeni bir plan başlattı Bu plan 1 TB depolama alanını paylaşacak iki kullanıcı için tasarlandı. Aynı zamanda Proton Mail, Drive, Calendar, Pass ve VPN’e de tam erişim sağlanabilecek.