EğlenceTeknoloji

Pokemon Go Fest 2020 de internete taşındı

pokemon go fest 2020

Niantic, 2017’nin yazından bu yana dünyanın belli şehirlerinde Pokemon Go Fest adını verdiği etkinliği düzenliyor. Bu etkinlikte büyük parklarda Pokemon temalı kurulumlar yapılıyor ve çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle Pokemon Go Fest 2020 de internete taşınıyor.

Niantic’ten yapılan açıklamaya göre; 25-26 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek Pokemon Go Fest’te oyunculara tamamen yeni ve baştan düşünülmüş küresel bir etkinlik deneyimi, sanal bir formatta yaşatılacak.

Pokemon Go’da oyuncuların normal şartlar altında dışarıya çıkması ve sanal yaratıkları artırılmış gerçeklik teknolojisini de kullanarak yakalaması gerekiyor. Bunu bir iç mekan etkinliğine dönüştürmek de çok kolay olmuyor. Dolayısıyla Niantic’in Pokemon Go Fest için ne gibi etkinlikler planladığı merak ediliyor.

Salgının patlak vermesinden bu yana Pokemon Go’yu sosyal mesafe ve izolasyon kavramlarına uygun hâle getirmek için çalışan Niantic, bu çalışmalarına önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi görünüyor. Şirket yaz aylarında bu doğrultuda yenilikler sunulacağını belirtse de, bu yenilikler konusunda ipucu vermedi.

Pokemon Go Fest 2020, çevrimiçi olması sayesinde daha kapsayıcı bir etkinlik olabilir. Daha önceki etkinlikler sadece belli şehirlerde düzenlendiği için katılım sınırlı oluyordu. Daha kalabalık ve sanal bir buluşmanın fiziksel etkinliğin yerini alma konusunda başarılı olup olmayacağı zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER