Teknoloji

Poco’nun ilk tableti Poco Pad gözler önüne çıktı

poco pad

Poco yeni akıllı telefonları F6 ve F6 Pro‘yla birlikte sürpriz bir duyuru yaptı ve Poco Pad adını taşıyan ilk tabletini gözler önüne çıkardı. Hem iş hem de eğlence odaklı bir ürün olan Poco Pad’in tamamen yeni bir cihaz olmadığını belirtmek gerekiyor. Tablet, Redmi Pad Pro ile çok sayıda benzerliğe sahip.

Poco Pad’in en dikkat çekici yönlerinden biri 12.1 inç büyüklüğündeki LCD ekranı. Yenileme hızı 120 Hz olan bu ekran, 2.5K çözünürlük sunuyor ve 12-bit renk desteğine sahip. Ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 600 nit.

Poco, hem eğlence hem de iş için tasarlandığını belirttiği tabletinde 16:10 görüntü oranını tercih etmiş. Dolby Atmos destekli dört hoparlöre sahip olan Poco Pad’de daha yüksek görüntü kalitesi için Dolby Vision desteği de sunuyor.

Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 10000 mAh kapasiteli pili veriyor. Böylelikle 16 saat boyunca kesintisiz video izlemenin mümkün olacağı belirtiliyor. 33W şarj desteği sayesinde 15 dakikalık bir şarj işleminin 26 saat boyunca müzik dinlemek için yeterli olacağı ifade ediliyor.

poco pad

Poco Pad’in kalbinde Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci bulunuyor. Bu işlemciye 8 GB RAM ve 256 GB depolama alanı eşlik ediyor. Depolama alanının üstüne microSD kart desteğiyle 1,5 TB daha eklenebiliyor.

Poco Pad, yine bir HyperOS telefonla birlikte bazı harika özellikler sunan HyperOS ile geliyor. Örneğin telefonunuzun ekranını tablete yansıtabilirsiniz. Bu özellik, tablet ile telefon arasında bazı şeyleri (metin, dosyalar, resimler) sürükleyip bırakmanıza olanak tanır, ancak bunun için paylaşılan panoyu da kullanabilirsiniz. Bir başka güzel şey de tabletin telefonunuza hızlı bir dokunuşla bağlanabilmesidir.

Poco Pad için ne kadar ödemek gerekiyor?

7.52 mm kalınlığındaki tablet, tartıda 571 gram çekiyor. Renk seçenekleri ise gri ve mavi olarak sıralanıyor. Tablet için Poco Pad Cover, Pad Keyboard ve Smart Pen gibi aksesuarlar da sunuluyor.

Poco Pad bir süreliğine 299 dolar karşılığında satılacak. Daha sonrasında bu fiyat 329 dolara çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER