Teknoloji

Yeni PlayStation 5 güncellemesi, çok oyunculu oyunlara katılmayı kolaylaştırıyor

playstation 5 güncellemesi

PlayStation 5 sahipleri, artık çok oyunculu oyunlara daha zahmetsiz şekilde katılabilecek. Sony’nin en son sistem güncellemesi, kullanıcıların paylaşılabilir bağlantılar oluşturarak diğer kişileri çok oyunculara oyunlara davet etmesini mümkün kılıyor. Bu özelliğin duyurusu mayıs ayının ilk günlerinde yapılmıştı.

Yeni PS5 güncellemesi ile kullanıcılar, PlayStation’ın mobil uygulaması üzerinden oluşturdukları bağlantıyla PlayStation Network üzerinde arkadaş olmadıkları kişileri bile oyunlara davet edebiliyor. Bağlantının yanında bir QR kodu da gösterilirken, Sony yeni özelliğin çalışması için bazı oyunların da güncellenmesinin gerekebileceği belirtiliyor.

Bu bağlantıların zaman sınırlaması olmadığını belirtmek gerekiyor. Daveti gönderen kişi oynamaya devam ettiği sürece bağlantı üzerinden oyuna katılmak mümkün olacak. Bağlantının Discord üzerinden paylaşılması durumunda oyuncuların hâlâ oyunda olup olmadığının bilgisini veren bir araç takımı da gösterilecek.

PlayStation 5 güncellemesi başka bir özellik daha getiriyor

Yeni güncelleme ile PlayStation 5 sahiplerinin sesli komut üzerinden Oyun Yardımı aksiyon kartlarını açması da mümkün olacak. Bunun için “Show Game Help” (Oyun Yardımını Göster) komutunu vermek gerekiyor. Söz konusu özelliğin sadece İngilizceyi desteklediğini ve aynı zamanda ABD ile İngiltere’de kullanılabildiğini belirtmekte fayda var.