EğlenceManşetler

PlayStation, 30. yılını özel PS5 ve PS5 Pro ile kutluyor

playstation

PlayStation, PS5 Pro modelini daha fazla kullanıcıya ulaştırmanın yaratıcı bir yolunu buldu. Şirket, PS5 konsolları ve aksesuarları için özel bir 30. yıl koleksiyonu duyurdu ve bu retro koleksiyon, nostalji severleri heyecanlandıracak türden. Şirket, PS5 Pro’nun duyurusunu da geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği çevrimiçi etkinlikle yapmıştı.

PlayStation platform iş birimi CEO’su Hideaki Nishino, konuyla ilgili olarak, “Bu 30. yıl dönümünü kutlamak için, PlayStation’ın tarihine ve getirdiği neşeye layık bir şey yaratmamız gerekti,” dedi. Tüm konsollar ve aksesuarlar, klasik PlayStation gri tonlarında ve eski okul çok renkli PlayStation logosuyla tasarlanmış. Bu görünüm, özellikle 30’lu yaşlardaki oyuncuların nostaljik duygularını harekete geçirmeyi hedefliyor.

30. yıl koleksiyonunda, PS5 Pro için özel bir paket de yer alıyor. Bu paket; bir PS5 Pro konsolu, iki kontrol cihazı, kontrol cihazı şarj istasyonu, konsol standı, bir sticker ve Pro disk sürücüsünü satın almanız durumunda eşleşen bir kapak içeriyor. Koleksiyonun geri kalanına dair tüm detaylar için Sony’nin resmi sayfasına göz atmak gerekiyor.

Özel PlayStation 5 Pro paketinden sadece 12300 adet üretecek

Ancak, şu ana kadar Sony bu özel koleksiyon için fiyat bilgisi paylaşmadı. Ön siparişler 26 Eylül’de başlıyor ve PS5 Pro paketinden sadece 12300 adet üretilecek. Bu pakete sahip olmayı planlayanların ön sipariş döneminde hızlı hareket etmesi gerekiyor. PS5 Pro’nun da 7 Kasım’da raflarda olacağını belirtmekte fayda var.