Teknoloji

Pixel Buds Pro 2 resmiyet kazandı: Tensor A1 ile daha güçlü gürültü engelleme ve yapay zekâ yetenekleri

pixel buds pro 2

Google yeni akıllı telefonları ve akıllı saatiyle birlikte Pixel Buds Pro 2 adını taşıyan kablosuz kulaklığını da gözler önüne çıkardı. 2022 çıkışlı Pixel Buds Pro’nun takipçisi olan kulaklık, pek çok iyileştirmeyi de beraberinde getiriyor.

Öncelikle, yeni kulaklık Google’ın kendi Tensor A1 işlemcisini taşıyor ve bu çip “güçlü performans” sunuyor. Bu güç, orta frekans aralıklarında orijinal Pixel Buds Pro’ya kıyasla iki kat daha gürültü engelleme sağlanmasıyla kendisini belli ediyor. Buna ek olarak, aktif gürültü engelleme özelliği kullanıcı ortamına saniyede üç milyon kez uyum sağlayabiliyor.

Google’ın yeni kulaklığı, görünüşe göre farklı kulaklardan alınan 45 milyon veri noktası kullanılarak tasarlandığından, tüm gün boyunca kullanım için rahat olmayı vadediyor. 11 mm sürücülerle gelen kulaklık, baş takibi özelliğiyle uzamsal ses desteği de sunuyor. Buna ek olarak, Gemini mobil uygulaması üzerinden Gemini’yi kullanmak da mümkün.

pixel buds pro 2

Google, yeni kulaklığında çağrıları daha da net hâle getirmek için ışın oluşturma mikrofonları, rüzgarı engelleyen file kılıflar ve Google AI kullandığını belirtiyor. Buds Pro 2, Google’ın yeni Cihazımı Bul ağını destekliyor. Kulaklıkları veya kutuyu kaybedenler, bulmak için telefonları üzerinden kulaklık ya da kutunun ses çıkarmasını sağlayabilecek. Pixel Buds Pro 2’de çok noktalı bağlantı desteği de mevcut.

Pixel Buds uygulaması beş bantlı özel EQ desteği getiriyor ve kulaklık için yazılım güncellemeleri sunuyor. Google, ANC açıkken 8 saate kadar dinleme süresi (ANC kapalıyken 12 saat) vadediyor. Şarj kutusuyla bu süre sırasıyla 30 ve 48 saate çıkıyor. Kutunun kablosuz şarj desteğine sahip olduğunu belirtmekte de fayda var.

pixel buds pro 2

Pixel Buds Pro 2 dört renk seçeneğiyle geliyor

Porselen, Fındık, Kış Yeşili ve Şakayık renk seçenekleri bulunan Pixel Buds Pro 2, ABD’de 229 dolar karşılığında ön siparişe açılmış durumda. Kulaklık 26 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacak.