Teknoloji

Pixel 9 Pro XL sızıntısı özellikleri ve yapay zekâ yeteneklerini sergiliyor

pixel 9 pro xl

Google Pixel 9 serisi telefonlarını 13 Ağustos’ta resmen gözler önüne çıkaracak. Ancak sızıntılar sayesinde serinin tüm üyeleriyle ilgili pek çok detay şimdiden biliniyor. Serinin özellikleri kapsamlı şekilde görülen en son üyesi Pixel 9 Pro XL oldu.

Pixel 9 serisiyle birlikte Google bir geleneği bozacak ve telefonlar kutularından Android 15 yerine Android 14 yüklü olarak çıkacak. Bunun serinin çıkış takviminin ne alınmasından kaynaklı bir durum olduğunu tahmin etmek pek zor değil. Google, tıpkı Pixel 8 serisi gibi, Pixel 9 serisini de 7 yıl byunca yeni özelliklerle güncelleyecek.

Pixel 9 Pro XL de serinin diğer üyeleri gibi Google’ın Tensor G4 işlemcisiyle gelecek. Bu işlemciye Titan M2 güvenlik çipi de eşlik edecek. Pro XL’in baz versiyonunda 16 GB RAM ve 128 GB depolama alanı olacak. Depolama alanı seçenekleri 1 TB’a kadar uzanacak. Telefonun ABD’deki başlangıç fiyatı 1100 dolar olacak. Ancak ön sipariş döneminde 512 GB versiyonun da 1200 dolar karşılığında satılması bekleniyor.

Pixel 9 Pro XL’de 6.8 inç büyüklüğünde 2992 x 1344 piksel çözünürlüklü OLED panel kullanıcıları karşılayacak. Bu ekranın maksimum parlaklık seviyesi ise 3000 nit. Gorilla Glass Victus 2 cam tarafından korunan ekranın üstündeki yuvarlak delik ise telefonun 42 megapiksel ön kamerasına ev sahipliği yapacak.

Arka tarafta 50 megapiksel ana kameraya 48 megapiksel çözünürlüklü 5x periskop kamera ve yine 48 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera eşlik edecek. Daha önceki sızıntılara göre, Google ana kamerada Samsung, ultra geniş açılı kamerada ise Sony markalı sensör kullanacak. Daha önceki sızıntılara göre, akıllı telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 45W kablolu şarj destekli 5060 mAh pil verecek.

Pixel 9 Pro XL, Gemini AI destekli özellikler sunacak

Pixel 9 Pro XL, Gemini AI destekli işlevlere sahip olacak. Pixel Studio, görüntüler oluşturmak için AI kullanacak. Reimagine, bir fotoğraftaki nesneyi başka bir şeye dönüştürecek. Özetler ve kıyafet ipuçları sağlayacak AI destekli bir Hava Durumu uygulaması ve doğal dil istemine göre belirli bir ekran görüntüsü için görüntü galerinizi tarayacak Ekran Görüntüsü Araması da telefonda mevcut olacak.