Teknoloji

Google Pixel 9 Pro XL, 16 GB RAM seçeneğiyle gelecek

pixel 9 pro xl

Google, Pixel 9 serisi akıllı telefonlarını 13 Ağustos’ta gözler önüne çıkaracak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Pixel 9 Pro XL modeline ait olduğu söylenen görseller XDA forumunda paylaşıldı. Bu görseller, telefonun bazı özelliklerine de ışık tutuyor.

Sızan görsellerden biri telefonun ön yükleme menüsünü gösteriyor. Burada Pixel 9 Pro XL’in 16 GB Samsung LPDDR5 RAM taşıdığı görülüyor. Google şimdiye kadar Pixel serisinde en fazla 12 GB RAM’e yer vermişti.

Daha önce de 16 GB RAM taşıyan Android telefonlar piyasaya çıkmıştı. Ancak Google’ın bunu 256 GB depolama alanıyla eşleştirmesinin tuhaf olduğu söylenebilir. Genelde üreticiler 16 GB RAM kapasitesini 1 TB gibi depolama alanlarıyla eşleştiriyor.

Bu tercihin nedeni belirsizliğini koruyor. Ancak cihaz üstü yapay zekâ yeteneklerine yönelik talebin artması, RAM kapasitesinde de artışı beraberinde getirmiş gibi görünüyor. Google son dönemlerde Pixel telefonlarında yapay zekâ konusuna yoğun şekilde odaklanıyor ve 16 GB RAM de yapay zekâ özelliklerinin pürüzsüz şekilde çalışmasını rahatlıkla sağlayabilir.

Pixel 9 Pro XL’de Samsung’un en yeni Exynos 5400 temel bant çipinin bulunacağı da sızıntının gösterdikleri arasında bulunuyor. Pixel 8 serisinde Exynos 5300 kullanılmıştı.

Samsung, bu çipin 3GPP Sürüm 17 standardını desteklediğini ve 14,79 Gbps’ye kadar en yüksek veri aktarım hızlarına olanak sağladığını belirtiyor. Exynos 5400’ün Pixel 9 akıllı telefonlar için uydu iletişim özelliklerini de etkinleştireceği söyleniyor.

Pixel 9 Pro XL hangi özelliklerle gelecek?

Pixel 9 Pro XL’in 6.7 inç büyüklüğünde 120 Hz OLED ekranla geleceği belirtiliyor. 2992 x 1344 piksel çözünürlüklü bu ekranı Gorilla Glass Victus 2 cam koruyacak. Akıllı telefonun arkasında üç kamerada da 50 megapiksel çözünürlüklü sensör tercih edilirken, ihtiyaç duyulan enerjiyi de 30W kablolu şarj destekli 5050 mAh kapasiteli pil verecek.

İLGİLİ HABERLER