ManşetlerTeknoloji

Pixel 9 Pro Fold’da hem katlanabilir ekran hem de iç ekran büyüyecek

google pixel 9 pro fold

Google 13 Ağustos’ta düzenleyeceği etkinlikte Pixel 9, Pixel 9 Pro, Pixel 9 Pro XL ve Pixel 9 Pro Fold modellerini tanıtacak. İlk üç model hakkındaki bilgiler kısa süre önce internete sızmıştı. En son sızıntı da Pixel 9 Pro Fold’la ilgili önemli detayları gözler önüne seriyor.

Yeni sızıntının doğrudan Google’ın içinden geldiği belirtiliyor. Bu sızıntı Pixel 9 Pro Fold’un ekran büyüklüklerinin ve görüntü oranlarının da seleflerinden farklı olduğunu gösteriyor. Katlanabilir ekran daha kare bir görünüme kavuşurken, kapak ekranının da uzadığı ve daraldığı belirtiliyor.

Pixel 9 Pro Fold’da katlanabilir ekranın büyüklüğü 8 inçe çıkarken, bu ekran 2152 x 2076 piksel çözünürlük sunuyor. Yenileme hızı 120 Hz olan ekranın maksimum HDR parlaklık seviyesi ise 1600 nit. 6.24 inç büyüklüğündeki dış ekran ise 2424 x 1080 piksel çözünürlük, 120 Hz yenileme hızı ve 1800 nit maksimum HDR parlaklık ile geliyor.

pixel 9 pro fold

Pixel 9 Pro Fold, Tensor G4 ile gelecek

Bu, Pixel 9 Pro Fold’un her iki ekranını da orijinal Pixel Fold’dakilerden daha büyük ve daha parlak hale getiriyor. En boy oranı değişmiş olsa da, iç ekranın hâlâ uzunluğundan biraz daha geniş olduğu anlaşılıyor. Bu da bu cihazı açtığınızda uygulamaların selefinde olduğu gibi otomatik olarak yatay moda girebileceği anlamına geliyor.

Tıpkı diğer Pixel 9 modelleri gibi, Pixel 9 Pro Fold’un kalbinde de Tensor G4 işlemcisinin bulunması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER