ManşetlerTeknoloji

Google’ın katlanabilir telefon yolculuğu Pixel 9 Pro Fold ile devam ediyor

pixel 9 pro fold

İlk katlanabilir telefonunu geçtiğimiz yıl çıkaran Google, yolculuğuna Pixel 9 Pro Fold modeliyle devam ediyor. Katlanabilir telefon önümüzdeki ay itibarıyla kullanıcılarla buluşacak.

Pixel 9 Pro Fold’da kullanıcıları donanımsal anlamda pek çok değişiklik karşılıyor. Bu iyileştirmeler arasında başı ekranlarda yapılan büyük güncellemeler çekiyor.

Dış ekran artık hem boyut hem de en boy oranı (20:9) açısından yenilendi. Burada kullanıcıların karşısına 6.3 inç bir ekran çıkıyor. Katlanabilir ekran da bir önceki nesle kıyasla daha uzun bir ekranla değiştirildi. 8 inç büyüklüğündeki yeni “Super Acuta Flex” ekran, 2700 nit gibi çok yüksek bir maksimum parlaklık seviyesi sunuyor.

pixel 9 pro fold

Pixel 9 Pro Fold’da yeni bir menteşe mekanizması da kullanıcıları bekliyor. Yeni menteşe katlanabilir ekranın daha düz açılmasını sağlıyor. Tartıda 257 gram çeken alüminyum kasalı telefon, selefine kıyasla 25 gramın üstünde daha hafif bir cihaz.

Sadece 10.5 mm kalınlığındaki 9 Pro Fold’un katlandığında Galaxy Z Fold 6’ya kıyasla yüzde 13 oranında daha ince olduğunu belirtmekte de fayda var.

Pixel 9 Pro Fold, diğer Pixel 9 Pro modelleriyle aynı teknik özellikleri paylaşıyor. Tensor G4 işlemciye yine 16 GB RAM eşlik ediyor. Depolama alanı seçenekleri ise 256 ve 512 GB. Google, 4650 mAh kapasiteli pilin 24 saatin üstünde bir kullanım süresi sağlayacağını iddia ediyor.

pixel 9 pro fold

Fold’da desteklenen diğer Pixel 9 serisinin diğer özellikleri ve özellikleri arasında Satellite SOS desteği, ücretsiz Google VPN ile birlikte Titan M2 güvenlik çipi ve 7 yıllık Android, güvenlik ve Feature Drop güncellemeleriyle birlikte Android 14 yer alıyor. Pixel 9 Pro Fold ayrıca Google’ın yeni Gemini özelliklerini ve daha önce aldığınız ekran görüntülerinden bilgi bulmanıza yardımcı olmak için yapay zekâ kullanan Pixel Screenshots özelliğini de sunuyor.

pixel 9 pro fold

Pixel 9 Pro Fold’da ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. 10.5 megapiksel ultra geniş açılı ve 10.8 megapiksel telefoto kamera sistemi tamamlıyor. Ekranların üstünde ise 10 megapiksel kameralar bulunuyor.

Pixel 9 Pro Fold iki renk seçeneğiyle geliyor

Google’ın en yeni katlanabilir telefonu için Obsidyen ve Porselen olmak üzere iki renk seçeneği sunuluyor. Katlanabilir telefon 1799 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak ve 4 Eylül itibarıyla raflardaki yerini alacak.