Teknoloji

Philips Hue uygulamasına yeni aydınlatma efektleri ve özelleştirme seçenekleri eklendi

philips hue

Philips, Hue uygulaması üzerinden dört yeni aydınlatma efekti sunarak kullanıcıların aydınlatma deneyimlerini zenginleştiriyor. Bu yeni efektler arasında, su altındaki ışık titreşimlerini simüle eden bir seçenek de bulunuyor. Hueblog tarafından fark edilen bu güncelleme, mevcut efektlerin özelleştirilmesine olanak tanırken, gelecekte Philips tarafından sunulacak yeni efektlerin de kişiselleştirilebilmesini sağlıyor.

Halihazırda mevcut olan efektler arasında, Hue lambaları ve ampullerinin, yumuşak bir şekilde titreyen sarı bir ışıkla mum efekti veya daha yoğun kırmızı ve turuncu renklerde bir şömine görüntüsü oluşturmasını sağlayan seçenekler yer alıyor. Şimdi kullanıma sunulan Hue uygulamasının 5.28 sürümüyle birlikte, kozmos, su altı, büyü ve güneş ışını gibi yeni efektler de eklenerek toplam efekt sayısı 10’a ulaşıyor. Ancak bu efektler tüm Hue ürünlerinde kullanılamıyor; Philips, bu özelliği destekleyen ışıkların tam bir listesini paylaştı.

Bu efektler, belirli renkler ve animasyonlarla belirli aydınlatma deneyimlerini simüle etmek üzere tasarlandı. Ancak son güncellemeyle birlikte, kullanıcılar efektlerin temel rengini değiştirme imkanına da sahip olacak. Örneğin, pembe renkte bir mum ışığı görünümünün keyfini çıkarmak artık mümkün. Ayrıca efektlerin yoğunluğunu ayarlayarak, titreme hızını veya renk geçişlerinin parlaklığını değiştirmek de kullanıcıların elinde.

Hue uygulaması, uzun süredir Philips’in akıllı aydınlatma ürünlerini yönetmenin oldukça pratik ve modern bir yolu olarak biliniyor. Ancak son yıllarda, uygulamanın özelleştirme seçenekleri rakipleri Govee ve Nanoleaf gibi markaların gerisinde kalmıştı. Aydınlatma efektlerini düzenleme yeteneğinin eklenmesi, bu anlamda kullanıcılar için memnuniyet verici bir gelişme olarak öne çıkıyor. Bu tür rekabet ortamları, genellikle tüketicilere daha iyi ürünler sunulmasını sağlıyor.

Son güncellemeyle gelen diğer iyileştirmeler arasında, başlangıçta yalnızca Philips Hue Festavia serisindeki ışıklarla kullanılabilen “dağınık” aydınlatma stili, artık tüm Hue serisindeki gradyan ışıklar için de kullanılabilir hale getirildi. Ayrıca, iOS 18 veya iPadOS 18’e yükselten kullanıcılar, uygulamanın simgeleri ve widget’larında karanlık ve renkli stilleri tercih edebilecek.

Philips Hue uygulamasına Cadılar Bayramı sahneleri eklendi

Bu arada, Cadılar Bayramı sezonunun başlamasıyla birlikte, Philips Hue uygulamasına tekrar Cadılar Bayramı sahneleri eklendi. Bu sahneler, odadaki tüm ışıkları farklı renk ve geçişlerle kontrol ederek ortama korkutucu bir hava katıyor. Geçen yıl tanıtılan iki yeni Halloween sahnesine ek olarak, bu yıl yine sekiz klasik sahne mevcut; bunlar arasında spellbound, glowing grins ve witching hour gibi seçenekler yer alıyor.