Teknoloji

Bu patates salatasının değeri Kickstarter kampanyası sayesinde 35 bin dolara ulaştı

patates-salatasi-080714

Kitle fonlaması bugüne kadar film veya uygulama gibi havalı şeylerin yapımına kaynak oluşturma amacıyla kullanılmıştı. Ancak Kickstarter’da Zack Brown isimli kullanıcı tarafından başlatılan kitle fonlama projesi bugüne kadarki en ilginç proje olma özelliğini taşıyor. 3 Temmuz’da başlattığı “Patates Salatası” isimli proje ile yapacağı patates salatası için 10 dolar toplamayı amaçlayan Brown, hedefini fersah fersah aştı ve Kickstarter üzerinden 35 bin dolarlık bir fon elde etti.

Beş gün gibi kısa bir süre içinde Brown’ın projesine destek olanların sayısı 3 bini aştı. 2 dolar bağışta bulunan tüm kullanıcılara Brown’ın salatayı yaparken çekilmiş bir fotoğrafı gönderilirken, 3 dolar bağış yapanlar, fotoğrafa ek olarak, hem salatadan bir lokma tadacak hem de kampanyanın web sitesinde isimlerine özel olarak yayınlanan teşekkürü görebilecek. Brown Kickstarter sayfasında potansiyel destekçileri ilk kez patates salatası yaptığını söyleyerek uyarmayı da ihmal etmiyor.

Projenin gördüğü büyük ilgi nedeniyle Brown ortaya yeni hedefler koydu. 75 dolara ulaşılırsa bir pizza partisi vermeyi taahhüt eden Brown, 100 dolara ulaşılması durumunda iki farklı tarif deneyeceğinin, 300 dolara ulaşılması durumunda bir şefi arayarak tarif alacağının, 350 dolara ulaşılması durumundaysa daha fazla patates salatası yapacağının ve üçüncü bir tarifi deneyeceğinin sözünü verdi. Reddit tarafından düzenlenen “Ask Me Anything” seansında kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Brown, bu projenin insanların saçma ve günlük şeyler için bir araya gelebileceğini gösterdiğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER