Teknoloji

Palworld sürpriz bir şekilde PS5’e geldi

palworld ps5

Palworld PS5 sürümü, Sony’nin State of Play etkinliğinde sürpriz bir şekilde duyuruldu. Pocketpair’ın bu yılın en çok konuşulan oyunlarından biri olan Palworld’ü PlayStation 5’e getireceği söylentileri uzun süredir dolaşıyordu. Ancak, aksiyon-macera oyununun bugünden itibaren PS5’te oynanabileceği haberi, Sony’nin State of Play etkinliğinde duyuruldu ve beklenmedik bir sürpriz oldu.

Sıklıkla “silahlı Pokémon” olarak tanımlanan Palworld, Ocak ayında Xbox ve PC için Erken Erişim’de piyasaya sürüldü. Oyun, yalnızca sekiz saat içinde bir milyon kopya satarak büyük bir başarı elde etti. İlk ayın sonunda ise 25 milyondan fazla oyuncuya ulaştı. Microsoft’a göre oyun, Game Pass’te bir üçüncü parti oyun için en büyük çıkışı gerçekleştirdi.

Bununla birlikte, kısa bir süre sonra The Pokémon Company’nin Palworld’ü incelemeye aldığı ortaya çıktı. Aradan geçen sekiz ayın ardından Nintendo ve The Pokémon Company, Pocketpair’a karşı hukuki süreci başlattı. Geçtiğimiz hafta dava açan Nintendo, “Bu dava, davalı tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülen Palworld’ün, birçok patent hakkını ihlal ettiği gerekçesiyle tazminat ve ihlal durdurma talebiyle açılmıştır.” açıklamasını yaptı.

Pocketpair CEO’su ise oyunun “hukuki incelemelerden geçtiğini” belirtti ve stüdyonun “patent ihlali iddialarına karşı uygun yasal süreci başlatacağını” duyurdu.

Palworld PS5 versiyonunun çıkışı için zamanlama pek ideal değil

Bu gelişmeler ışığında, Palworld’ün PS5’e gelmesi zamanlama açısından pek ideal görünmüyor. Ancak, gelecekte dava nedeniyle kapanma riski taşıyan bir oyunu oynamayı göze alıyorsanız, şimdi PS5 üzerinden bu deneyimi yaşayabilirsiniz.