Android tabanlı oyun konsolu Ouya, Kickstarter’da büyük bir başarı göstermiş ve 8.5 milyon doların üstünde bir yatırım kazanarak site tarihindeki en başarılı kampanyalardan biri olmuştu. Ancak işlerin gerçek dünyaya yansıması aynı şekilde olmadı. Şu ana kadar istenilen etkiyi yaratamayan konsol sevkiyat problemleriyle uğraşırken, Ouya’nın henüz popüler bir oyun kazanamamış olması da diğer bir sorun olarak göze çarpıyor. Oyuncuların şu anda ücretsiz oyunları tercih ettiği belirtilirken, Ouya’nın ücretli Android oyunlarını indirim için tetikleyememiş olması dikkat çekiyor.
Çeşitli kaynaklarda yayınlanan haberlere göre, yazılımcılar oyun fiyatlarında indirime gidilmemesine gerekçe olarak Ouya’nın satışlarındaki yavaşlığı gösteriyor. Geçtiğimiz nisan ayında ilk sahipleriyle buluşan Ouya’nın en çok gelir getiren oyunu ise Matt Thorson tarafından hazırlanan TowerFall. 15 dolardan satılan oyun Ouya sahipleri tarafından 2 bin kez indirilmiş. TowerFall’un kendisine dört aydan kısa bir süre içinde 21 bin dolar hasılat getirdiğini söyleyen Thorson, bu rakamın yeni bir konsoldaki yeni bir oyun için şaşırtıcı derecede yüksek olduğunu ifade etti.
Ancak aynı şeyi TowerFall dışında kalan oyunlar için söylemek pek kolay değil. Ouya üzerinde 1900 kopya satan Hidden in Plain Sight yazılımcısı Adam Spragg’a 4 bin 381 dolar satış geliri getirirken, Juicy Beast tarafından hazırlanan Knightmare Tower’ı 49 bin kez indirilmesine rağmen sadece 2100 kişinin satın alması dikkat çekiyor. Bu oyunun getirdiği gelir de şu an için 6 bin dolar seviyesinde seyrediyor.
Şu an için Ouya yazılımcılara milyonlar kazandırmaya oldukça uzun duruyor. Henüz ortaya popüler bir oyun çıkmazken, Ouya yetkilileri de konuya ilişkin sessizliklerini koruyor. Başarı için popüler oyunlara ihtiyaç duyan Ouya, yazılımcıları sadece kendisine özel oyunlar hazırlamaları için teşvik ediyor. Şirket bunun için 1 milyon dolarlık ”Oyunları Ücretsiz Yap” Fonu’nu kamuoyuna duyurdu. Ouya bu fon ile yazılımcıları sadece kendine özel oyunlar hazırlamaları için baştan çıkarmayı hedefliyor.
İlgili >> Ars Technica