Teknoloji

Oura Ring 4 tanıtıldı: Daha şık tasarım, gelişmiş sensörler ve yenilenen uygulama

oura ring 4

Finlandiya merkezli Oura, akıllı yüzük teknolojisinde öncü markalardan biri olarak dördüncü nesil Oura Ring’i tanıttı. Yeni Oura Ring 4, daha şık bir tasarıma, daha uzun pil ömrüne ve daha akıllı sensörlere sahip. Şirketin yeni modelde özellikle dikkat çeken en önemli değişiklik, yüzüğün dış yüzeyinde herhangi bir oyma ya da girinti bulunmaması, tamamen yuvarlak ve zarif bir görünüm sunması.

Yüzüğün en büyük yeniliklerinden biri, sensörlerin tasarımında gerçekleşti. Önceki modellerde, parmakla temas eden sensörler çıkıntılıydı. Oura Ring 4’te ise bu sensörler yüzüğün gövdesine gömülü olarak yer alıyor, bu da yüzüğe daha pürüzsüz ve estetik bir görünüm kazandırıyor. Tanıtılan basın görsellerine bakıldığında, yeni yüzüğün seleflerine göre biraz daha ince olduğu da görülüyor.

Sensörlerde yapılan iyileştirmeler sadece boyutla sınırlı kalmıyor. Oura, Ring 4’ün, önceki model olan Gen 3’teki sekiz sinyal yoluna kıyasla 18 farklı sinyal yoluna sahip olduğunu belirtiyor. Bu yeni yollar, şirketin “Akıllı Algılama” algoritması ile optimize ediliyor ve yüzük gün boyunca hareket etse bile tutarlı veri okuması sağlanıyor.

Bu geliştirmeler, Oura kullanıcılarının sıklıkla karşılaştığı bir sorunu çözmeyi hedefliyor: Yüzüğün parmakta kayması nedeniyle tutarsız veri okumaları. Yeni donanım sayesinde, kan oksijen seviyesi algılamasında yüzde 30, gece kalp atış hızında yüzde 31, gündüzde ise yüzde 7 daha az veri boşluğu olduğu iddia ediliyor. Oura, Ring 4’ün batarya boyutuna dair kesin bilgi vermese de, bu iyileştirmelerin pil ömrünü tek şarjla sekiz güne kadar uzatabileceğini belirtiyor.

Oura Ring 4, 4’ten 15’e kadar 12 farklı boyutta ve altı farklı renkte sunuluyor: Gümüş, Fırçalanmış Gümüş, Altın, Rose Altın, Stealth ve Siyah. Stealth hariç diğer modeller titanyum kaplama ve fiziksel buhar biriktirme teknolojisi ile üretilirken, Stealth modeli elmas benzeri karbon kaplamayla donatılmış. Ayrıca önceki modelde olduğu gibi 100 metreye kadar suya dayanıklı olan yüzük, sauna ve yüzme gibi aktivitelerde kullanılabiliyor ancak derin deniz dalışı için uygun değil.

oura ring 4

Oura, aynı zamanda mobil uygulamasını da yenileyerek, kullanıcıların topladığı verileri üç ana kategoriye ayırıyor: Bugün, Hayati Veriler ve Sağlığım. “Bugün” ve “Hayati Veriler” kategorileri, günlük hayati bulgularınızı incelemenizi sağlarken, “Sağlığım” uzun vadeli veriler sunarak kardiyovasküler yaşınız, kardiyo kapasiteniz, stres ve uyku gibi bilgiler veriyor. Bu güncellemeler, hangi nesil yüzüğe sahip olursa olsun tüm kullanıcılar için bugün itibarıyla sunulmaya başlanacak.

Uygulama ayrıca otomatik kalp atış hızı ve aktivite algılama özelliği ile 40 farklı aktiviteyi destekliyor. Böylece kullanıcılar egzersiz sonrası verilerini manuel olarak girmek zorunda kalmıyor. Ayrıca yüksek stres belirtileri algılandığında bu veriler, hareketleriniz, aktiviteleriniz ve etiketlerinizle ilişkilendirilerek daha anlamlı bir bağlam sunuyor. Menstrüasyon döngüsünü takip eden kullanıcılar için de yeni doğurganlık penceresi analizleri sunuluyor. Bu özellik, hamilelik sürecine yardımcı olmayı hedeflerken doğum kontrolü amacı taşımıyor.

Tabii ki Oura bu alanda tek marka değil, ancak şimdi Samsung’un Galaxy Ring modeli gibi yeni rakiplerle karşı karşıya. Samsung, entegre sensörler konusunda öncülük etmiş olsa da Galaxy Ring, özellik bakımından oldukça temel kalıyor. Oura CEO’su Tom Hale, Bloomberg’e yaptığı açıklamada, Samsung’un bu alanda en az iki yıl geride olduğunu belirtti.

oura ring 4

Oura Ring 4 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Oura Ring 4, 15 Ekim 2024’te sevkiyata başlamak üzere bugün itibarıyla ön siparişe açıldı. Fiyatlar 349 dolardan başlıyor ve ilk ay ücretsiz üyelik sunuluyor. Daha sonrasında aylık 5,99 dolar veya yıllık 69,99 dolarlık bir üyelik ücreti talep ediliyor. Mevcut Oura Ring boyut kiti sahibi olsanız bile, yeni model için yeniden boyut belirleme kitini talep etmeniz öneriliyor.