Teknoloji

Microsoft, Copilot Pages ile yapay zeka destekli -iş birliğini genişletiyor

copilot pages

Microsoft, yapay zekâ destekli çalışma alanları konusunda önemli bir adım atarak, yeni özelliği Copilot Pages’ı duyurdu. Bu yenilik, kullanıcıların yapay zeka ile birlikte aynı anda ortak çalışma yapabilmelerine imkan tanıyor. Copilot Pages, Microsoft 365 kullanıcıları için bir tür dijital tuval sunuyor ve bu platformda Microsoft’un Copilot sohbet botundan alınan verilerle oluşturulan sayfalar üzerinde gerçek zamanlı olarak birlikte çalışılabiliyor. Ekipler, bu sayfalarda düzenlemeler yaparak veri, dosya ve web içeriği gibi çeşitli kaynaklardan ek bilgiler ekleyebiliyor.

Microsoft’un yapay zeka çözümlerine odaklanan kurumsal birimi olan Jared Spataro, bu yeniliğin iş dünyasında yeni bir çalışma modelini ortaya koyduğunu belirtiyor. Yapay zeka ile insan iş birliğini “çok oyunculu” bir yapıya kavuşturan Copilot Pages, insan ve yapay zeka arasındaki etkileşimi iş süreçlerinin merkezine yerleştiriyor. Copilot Pages’ın temel amacı, kullanıcıların ve ekiplerin işlerini daha verimli ve sorunsuz bir şekilde yürütmelerini sağlamak. Özellikle Microsoft Loop teknolojisi üzerine inşa edilen bu özellik, kullanıcıların belgeler ve projeler üzerinde yenilikçi ve esnek bir şekilde çalışmasını mümkün kılıyor.

Copilot Pages ile yeni nesil iş birliği

Microsoft, Copilot Pages özelliğini bugün itibariyle Microsoft 365 Copilot kullanıcılarına sunmaya başlıyor. Özellik, bu ayın ilerleyen günlerinde tüm abonelere genel kullanıma açılacak. Copilot Pages, belge oluşturma ve düzenleme süreçlerini önemli ölçüde değiştiren Loop projesi ile doğrudan bağlantılı. Loop, kullanıcıların belgeler üzerinde işbirliği yapmalarını sağlayan ve geleceğin ofis dokümanları olarak görülen bir platform. Copilot Pages ile bu sistem, yapay zekanın entegrasyonu sayesinde daha da güçleniyor.

Kullanıcılar, Copilot Pages ile oluşturdukları sayfaları bir bağlantı aracılığıyla kolayca paylaşabiliyor. Bu sayede, bir Word belgesi gibi ortak düzenleme yapılmasına olanak tanınıyor. Ayrıca, bu sayfalar diğer projelere bileşen olarak eklenebiliyor. Microsoft’un yeni iş merkezi BizChat ile entegre olan Copilot Pages, web’den ya da iş dosyalarından veri çekerek proje planları, toplantı notları ve iş teklifleri gibi belgeler oluşturma fırsatı sunuyor. Şirket, bu özellik ile hem insan hem de yapay zeka katkısıyla yürütülen yeni bir çalışma düzeni yaratmayı hedefliyor.

copilot pages

Copilot Pages’ın en dikkat çekici özelliklerinden biri de ücretsiz Copilot sohbet botuna erişimi olan 400 milyondan fazla kullanıcıya sunulacak olması. İş dünyasında kullanılan Microsoft Entra hesaplarına sahip kullanıcılar, bu özellikten yararlanarak yapay zeka destekli işbirliği deneyimini geliştirebilecekler. Bu adım, Microsoft’un Copilot çözümünü daha geniş bir kullanıcı kitlesine yayma stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Aynı zamanda, şirketin Office uygulamaları üzerindeki yapay zeka asistanını daha etkin bir hale getirme çabasının da bir parçası.

Bunlara ek olarak, Microsoft bugün itibariyle Copilot temsilcilerini de tüm işletmelere sunmaya başlıyor. İlk olarak Build etkinliğinde duyurulan bu temsilciler, çalışanların yerine getirmesi gereken bazı rutin görevleri otomatik hale getiren sanal asistanlar olarak işlev görüyor. Örneğin, Copilot sadece bir sohbet botu olarak sorulara yanıt vermek yerine, e-posta gelen kutularını takip edebiliyor ve manuel olarak yapılması gereken görevleri otomatik hale getiriyor. Bu durum, iş süreçlerinde verimliliği artırmayı amaçlıyor.

Microsoft 365 Copilot aboneleri, aynı zamanda Copilot Studio içinde yer alan yeni temsilci oluşturma aracına erişim sağlayacak. Bu araç, kullanıcıların BizChat ya da SharePoint içinde hızla kendi Copilot temsilcilerini yaratmalarına imkan tanıyor. Şirketin yapay zeka destekli temsilcileri, Teams veya Outlook gibi platformlarda sanal meslektaşlar olarak kullanıcıların sorularını yanıtlayabiliyor. Bu sayede kullanıcılar, e-posta ya da sohbet içinde bir meslektaşlarını etiketler gibi bu yapay zeka temsilcilerine sorular yöneltebiliyor.

Microsoft’un Copilot Pages ve temsilcileri ile iş süreçlerini yapay zeka desteğiyle daha verimli hale getirme çabası, yapay zeka ile insan işbirliğinin nasıl şekilleneceğine dair önemli bir gösterge niteliği taşıyor.