Teknoloji

Oppo tüm akıllı telefon serilerinde yapay zekanın gücünden yararlanacak

oppo reno 11f

Oppo, akıllı telefonların en önemli kişisel yapay zeka cihazları haline geleceğine inanıyor ve yapay zekayı onlar aracılığıyla kitlelere ulaştırma misyonunu üstlenmişe benziyor. Şirket, yapay zekayı tüm akıllı telefon ürün gruplarına getirmeyi taahhüt etti ve yıl sonuna kadar dünya çapında 50 milyon kullanıcıya sahip olmayı hedefliyor.

Şirket kendi bünyesinde AI teknolojisi üzerinde çalışıyor. Buna ek olarak; aynı zamanda çok çeşitli deneyimler sunmak için Google, Microsoft, MediaTek ve diğerleri gibi şirketlerle de ortaklık kurdu. Oppo hâlihazırda yapay zeka ile ilgili 5 binden fazla patent başvurusunda bulundu. Bunların yaklaşık yüzde 70’i yapay zeka görüntüleme alanına odaklanıyor.

Şirketin çabalarının sadece lafta kalmadığını da belirtmek gerekiyor. Ocak ayında Oppo, bir akıllı telefona (Find X7 serisindeki AndesGPT modeli) 7 milyar parametreli bir LLM uygulayan ilk şirket oldu. Doğal dili anlama ve telefon görüşmelerini özetleme gibi şeylerle görevlendirildi. Şirket, bu yıl zaten 100’den fazla üretken yapay zeka özelliğini telefonlarına getirdi.

Odak noktasında ise üretken yapay zeka bulunuyor. 50 milyon kullanıcı hedefi özellikle üretken yapay zeka kullanıcılarına sesleniyor. Buna fotoğraf düzenleme amaçlı kullanımlar da dahil ediliyor Oppo, ortalama bir kullanıcının bu özelliğe günde 15 kez dokunduğunu söylüyor. Üretken yapay zeka, sosyal medyada paylaşabileceğiniz eğlenceli görseller oluşturmanıza da yardım ediyor.

Büyük Dil Modelleri, örneğin konuşulan sözcüklerin hızla yazıya geçirilmesi ve gerçek zamanlı çeviri yapılması için kullanılacak. Oppo ayrıca masaüstü ve telefon yapay zeka özelliklerinin birlikte çalıştığı cihazlar arası kullanımları da öngörüyor.

Hem cihaz içi hem de bulut yapay zekasını kullanacak bir Hibrit Yapay Zeka mimarisi geliştiriliyor. İkincisi, Google’ın devreye girdiği nokta. Reno 12 serisi ve bir sonraki Find X amiral gemisi (yakında küresel ölçekte satışa sunulacak) Google’ın Gemini modelini kullanacak. Ek olarak, Yapay Zeka Yazıcı ve Yapay Zeka Kayıt Özeti özelliklerine sahip bir Yapay Zeka Araç Kutusuna sahip olacaklar.

Oppo, Microsoft ve MediaTek iş birlikleriyle neyi hedefliyor?

Microsoft ile yapılan ortaklık, masaüstü yapay zeka ile telefon yapay zekası arasındaki bağlantıyı geliştirmeye ve hem doğal ses hem de metin yoluyla hızlı ve doğru yanıtlar sağlamaya odaklanıyor.

Oppo-MediaTek ortaklığı daha çok donanıma odaklanıyor. İki şirket, gelecekteki Oppo telefonlarının depolama ve hesaplama verimliliğini artırmak için çiplerin ayarlanması konusunda iş birliği yapıyor.

Oppo’nun yapay zeka ürünlerinden sorumlu genel müdürü Nicole Zhang, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Akıllı işletim sisteminin AI Aracıları ile entegre edileceğine ve çok modlu etkileşimi destekleyeceğine, bu arada üçüncü taraf hizmetlerinin daha esnek bir şekilde sağlanacağına inanıyoruz. Bu, AI telefonların tam kapsamlı bir dönüşümüne ve ekosistemin yeniden yapılandırılmasına yol açacak.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER