Oppo birkaç ay önce MWC 2019’da ön gösterimini gerçekleştirdiği 10 kat optik zum teknolojisini ilk kez Reno serisi içinde yer alan Oppo Reno 10x Zoom Edition modelinde sunuyor. Ayrıca bu seri içinde orta segmente hitap eden Oppo Reno ve 5G destekli Oppo Reno 5G bulunuyor. Oppo Reno ve Reno 10x Zoom Edition modelleri geçen ayın ortalarında Çin’de tanıtılmış, geçen hafta İsviçre’nin Zürih şehrinde Avrupa lansmanı gerçekleştirilmiş ve 5G destekli Oppo Reno da gösterilmişti. Türkiye’deki kullanıcılar bu yeni Android telefonlar için fazla beklemiyor. Bugün Türkiye lansmanı gerçekleştirilen Reno serisinin iki üyesi, Oppo Reno ve Reno 10x Zoom Edition’ı yakından deneyimleme fırsatı bulduk.
Malzeme kalitesi bakımından Oppo, bu iki telefondan kaliteyi mahrum etmemiş. Her iki telefonda da Corning Gorilla Glass 6 kullanılıyor. Ancak 10x Zoom Edition’ın arkası diğerinden biraz daha farklı, değerliymiş hissi veriyor. İki telefonun da kalınlığı 9 milimetre civarında. Bu durum kameraların çıkıntı yapmadan gövdeye yerleşmesine olanak sağlıyor. Oppo, kameraların telefonlar yüzeye konulduğunda çizilmesini engellemek için arkaya küçük birer küre yerleştirmiş. Bu durum telefonların yüzeye konulduğunda oynamasına neden oluyor. Ancak kamera camlarının çizilmesinden daha iyidir.
Reno’nun arkasında iki, Reno 10x Zoom Edition’ın arkasında üç kamera var. İkinci telefondaki ek kamera, periskop yapısıyla 10 kat zum yapma imkanı sağlıyor. Benzer bir yapıyı daha önce Huawei P30 Pro’da görmüştük. Kamera uygulaması gayet kullanışlı görünüyor. Zum yapma ayarı bize iPhone’ların kamera uygulamasındaki ayarı hatırlattı.
Her iki telefonun da ön yüzü neredeyse tamamen ekranla kaplı. Çentik de yok. Ekran çözünürlüğü her ikisinde de Full HD+ ve bu yeterli görünüyor.Oppo, her iki telefonda da açılır selfie kamera mekanizmasına yer vermiş. Ancak bu mekanizma dışa doğru çıkan küçük bir kare gibi değil de, eskinin Mazda 323 otomobilinin açılır farlarına benziyor. Oppo, ön kamera mekanizmasının sadece 0.8 saniyede açıldığını söylüyor ki, bu doğru görünüyor. Mekanizma hızlıca açılıp kapanıyor. Ekrana entegre parmak izi okuyucusunun yanı sıra bu selfie kamerası yardımıyla yüz tanımayı da bir kimlik doğrulama yöntemi olarak kullanabilirsiniz.
Selfie kamera mekanizmasının 200 bin açma kapamaya dayanıklı olduğunu, bunu da günde 100 kullanımdan 5 yıl dayanıklılık anlamına geldiğini Oppo’dan öğreniyoruz. Üstelik Oppo, düşme algılama özelliği sayesinde telefonun düşmesi durumunda selfie mekanizmasının otomatik olarak kapanmasını ve zarar görmemesini de sağlıyor.
Her iki telefon da şık görünüyor. Özellikle titreşim motoru telefonda yazı yazarken veya simgelere tıklattığınızda hoş bir kullanım hissi edinmenizi sağlıyor, telefonu daha da değerli hissettiriyor. Amiral gemisi telefonların ortalamasının üzerinde bir kalınlığa sahip görünse de, Oppo Reno serisinin üyeleri rahatlıkla kullanılabilir ve taşınabilir cihazlar.
Oppo Reno ve Oppo Reno 10X Zoom Edition bu ay içinde satışa çıkacak. Akıllı telefonlara gelen ek ÖTV fiyat belirlemeyi biraz daha zor kılıyor. Ancak Oppo, düzgün bir fiyatlamayla diğer üreticilerin pazar payından ciddi oranda çalabilir.