Oppo Reno 5 serisi nisan ayının sonlarına doğru Türkiye’de satışa sunuldu. Bu seri ülkemize Reno 5 ve Reno 5 Lite olmak üzere iki farklı modelle geldi. Bunlardan ilkini, yani Oppo Reno 5’i kısa bir süre önce detaylı biçimde inceledik. Şimdi sırada Oppo Reno 5 Lite var. Üstelik bu telefonun özel bir tarafı var, çünkü Türkiye’de üretilen, yani yerli üretim olan ikinci Oppo Android telefonu. Bu videoda Oppo Reno 5 Lite kutu içeriği ve ilk kurulum ile ilgili detaylar yer alıyor.
Reno 5 Lite’ın kutusunun arkasına baktığımızda, üretim yerinin İstanbul Tuzla olduğunu görüyoruz. İlk yerli üretim Oppo telefonu olan Oppo A15s ile aynı yerde üretiliyor. Reno 5’inkine benzer bir kutuda gelen telefonun kutusunu açtığımızda öncelikle içinde şeffaf silikon kılıf, SIM kart tepsisini açmaya yarayan iğne ve garanti belgesinin bulunduğu küçük bir kutu görüyoruz. Sonrasında da karşımıza koruyucu kılıfa sarılmış Oppo Reno 5 Lite çıkıyor.
Oppo Reno 5 Lite’ın siyah ve mor olmak üzere iki renk seçeneği var. Elimizde resmi adı Aurora mor olan model var. Parlak arka yüzü ışığa tuttuğunuzda hoş görüntüler sunuyor. 6.4 inç ekranlı bir telefon için yeteri kadar kompakt boyutları var. Tek elle kullanım da rahat gibi görünüyor.
Telefondan sonra sıra diğer kutu içeriği elemanlarına geliyor. 30W hızlı şarj adaptörü, USB-C – USB-A kablo ve 3.5mm uçlu klasik Oppo kulaklığı kutudan çıkıyor. Oppo Reno 5 Lite ile aynı segmentteki telefonlarda kulaklık görmemeye başladık. Bu telefonun kutusundan bir kulaklık çıkması sevindirici. Üstelik 3.5mm uyumu sayesinde bilgisayara ve diğer cihazlara da bağlayabilir, onlarla da kullanabilirsiniz.
Reno 5 Lite’da Android 11 ve onun üzerinde özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ColorOS 11 yüklü olarak geliyor. Kurulum işlemi birkaç dakikada tamamlanıyor. Kurulum sırasında ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izinizi ekleyebilirsiniz. Arzu ettiğiniz takdirde yüz tanımayı seçebilirsiniz. Biz ilk kurulum sırasında seçimimizi parmak izi okuyucusundan yana yaptık ve bu birim hızlı çalışıyor gibi görünüyor.
Sonrasında da Oppo Reno 5’ten bildiğimiz ColorOS 11 kullanıcı arayüzü var. Saf Android’e nazaran yoğun özelleştirme seçeneklerine sahip olan bu telefonda, her şeye rağmen Google uygulamaları deneyimin ortasında bulunuyor. Oppo Relax ve bunun gibi çeşitli Oppo araçları ve uygulamaları var. Facebook, WhatsApp, Netflix gibi popüler uygulamalar da yüklü olarak geliyor. Ayarlar içinde yer alan Kişiselleştirme bölümünden duvar kağıdı, yazı tipi ve diğer görsel unsurları özelleştirebilirsiniz.
Arkada 48 megapiksel kameranın başrolde olduğu dört kamera var. Bu kamera yapay zekâ destekli sahne modlarını da sunuyor. Önde ise 32 megapiksel kamera bulunuyor. Çok yakında yayınlayacağımız Oppo Reno 5 Lite incelemesinde bu telefonla çekilen fotoğrafları da bulacaksınız.
Eğer Oppo Reno 5 Lite ile ilgili sorularınız varsa, YouTube’daki videonun yorum alanında veya sosyal medya hesaplarımızda bizimle paylaşabilirsiniz.