Yılın her iki yarısında yeni Oppo Reno serisi üyelerini görmek artık bir gelenek hâlini almaya başladı. Geçen ilkbaharın sonlarına doğru çıkan Reno 3 serisinin üyelerinin ardından sonbaharın ortalarına doğru ilerlerken Reno 4 serisinin yeni üyeleri çıktı. Türkiye’de Reno 4, Reno 4 Pro ve Reno 4 Lite olmak üzere üç farklı model satılıyor. Her biri farklı fiyat noktalarında ve farklı ihtiyaçları hedefliyor. 6999 TL fiyat etiketiyle satışa sunulan Oppo Reno 4 Pro kutu açılımı videosunda bu telefonu kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyor, aynı zamanda bir tur atıyoruz.
Mayıs ayında Türkiye’de satışa çıkan Oppo Reno 3 Pro modelinde 5G desteği olmasa da Oppo Türkiye ülkemize Snapdragon 765G işlemcili versiyonu getirmişti. Önceden olduğu gibi yine Oppo Reno 4 Pro’nun da ülkeden ülkeye farklı versiyonları bulunuyor. 5G destekli Reno 4 Pro’da Snapdragon 765G ve daha yüksek niteliklere sahip olan telefoto ve ultra geniş açılı kameralara sahip olan özellikler var. Ne var ki, Oppo’nun bu sefer Türkiye’ye Reno 4 Pro’nun 4G destekli temel versiyonunu getirdiğini görüyoruz. Ekranı çok az küçük olmakla birlikte yine aynı çözünürlüğü barındırıyor. Ayrıca Super AMOLED teknolojisi kullanılmış. İşlemcisi ise Snapdragon 720G. Arkada üç yerine dört kamera var, ana kamera yine 48 megapiksel. Ancak ultra geniş açılı kameranın çözünürlüğü 8 megapiksele düşerken 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensörü gibi daha temel seviyelerde kameralar tercih edilmiş. Öndeki kameralar ise aynı özelliklere sahip.
Kutu tasarımı Oppo’nun bu yılın başından itibaren çıkardığı telefonlarda gördüğümüz tasarımla aynı. Yalnızca özellikle ışığa tutulduğunda belli olan bir Reno yazısı dikkat çekiyor. Kapağı kaldırdığımızda öncelikle içinde hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve şeffaf silikon kılıfın yer aldığı bir zarf karşılıyor. Öte yandan SIM kart iğnesi de buna eklenmiş. Sonrasında da telefonu görüyoruz. Reno 4 Pro Super VOOC 2.0 hızlı şarj desteğine sahip ve kutudan da buna uygun bir şarj adaptörü çıkıyor. Bir ucu A, bir ucu C tipi USB kablosu ve Oppo’nun telefonlarında görmeye alıştığımız 3.5mm uçlu standart kulaklık da kutudan çıkanlar arasında yer alıyor.
Android 10 ve bunun üzerinde ColorOS 7.2 ile yüklü gelen Reno 4 Pro’nun kurulumu birkaç dakikada tamamlanıyor. Kurulum sırasında yüz tanıma ve parmak izi ekleme gibi işlemleri yapabilirsiniz. Eski telefonunuzdan verileri de yeni telefonunuza hemen ilk kurulum sırasında taşıyabilirsiniz. Buna ek olarak ana ekranda ve uygulama menüsünde uygulama simgelerinin büyüklüğü, tipi ve bunun gibi görsel unsurlarını ayarlama imkanı da ilk kurulumda sunuluyor. Tüm bunların sonunda akıllı telefonu kullanmaya hazır hâle geliyorsunuz.
Oppo Reno 4 Pro ile ilgili ilk yorumlar
Reno 3 Pro cam ve metal birleşimi bir telefondu. Ancak Oppo, Reno 4 Pro’da cam ve plastik birleşimi bir yapıyı tercih etmiş. Tasarım ise hemen hemen aynı. Tabii ki, metal yerine plastik kullanımı telefonun biraz daha hafiflemesini sağlamış. Gerçekten de elinize aldığınızda Reno 4 Pro’nun tüy gibi hafif olduğunu hissedeceksiniz. Kalınlığı da yüksek değil. Bu durum kullanım keyfini artırıyor. Plastiğin kullanımı telefonun verdiği sağlamlık ve kalite açısından herhangi bir indirgemede bulunmuyor. Türkiye’de satılan modelde ön tarafta Reno 4 Pro’da Corning Gorilla Glass 5 cam kullanılıyor. Bunun üstünde de koruyucu film yerleştirilmiş durumda. Ekran kenarlara doğru kavis yapıyor. Super AMOLED ekran yeteri kadar yüksek parlaklığa sahip. Renk canlılığı ve doğruluğu da iyi seviyede. Ekran içi parmak izi okuyucusu da hızlı şekilde çalışıyor.
ColorOS kullanıcı arayüzü saf Android’den epey farklı bir görünüm sunuyor. Buna rağmen kullanıcılar telefonla birçok işi rahatlıkla yerine getirecektir. Ekranın kenarında göreceğiniz küçük bir çekmeceyi çektiğinizde karşınıza çıkan Akıllı Kenar Çubuğu ekran görüntüsü ve ekran kaydı alma gibi pratik araçların yanı sıra sık kullandığınız uygulamalara da hızlı biçimde erişim fırsatı veriyor. Oppo’nun Soloop ve Relax gibi uygulamaları ise fazla dikkat çekmese de kullanıcıların epey işine yarayacak işleri yerine getiriyor.
Reno 4 Pro’nun öne çıkan yanlarından bir tanesi sahip olduğu Super VOOC 2.0 hızlı şarj teknolojisi. Oppo bu sayede telefonun pilinin yarım saatte tamamen dolacağını öne sürüyor. Telefon kapalıyken gerçekleştirdiğimiz testte, gerçekten de Oppo’nun vaatlerine uygun bir şarj performansının gösterildiğine tanık olduk. Telefonun pili sadece 6 dakikada yüzde 25, 13 dakikada yüzde 50, 17 dakikada yüzde 64 ve 22 dakikada yüzde 80 doluluğa ulaştı. Kısacası bu kadar hızlı şarj performansı pilin bitmesi ile ilgili endişeleri de azaltacaktır. Sadece birkaç dakika şarj ile telefonu bir gün kullanmaya yetecek doluluğa ulaşabilirsiniz.
Çok yakında detaylı bir Oppo Reno 4 Pro incelemesi Teknoblog’da olacak. İncelemede akıllı telefon kamera performansından ve diğer detaylardan da bahsedeceğiz. Eğer sorularınız varsa, aşağıda bulunan yorum alanından bizimle paylaşabilirsiniz.