Oppo Reno 3 Pro
GittiGidiyor’dan satın alın
Geçen hafta içinde amiral gemisi Find X2 modelini satışa çıkaran Oppo, orta üst segmentte de 6599 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Reno 3 Pro modelini sunuyor. Oppo Reno 3 Pro elimize ulaştı. Videoda yeni Android telefonu kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer önemli detaylara bakıyoruz. Kurulum ve ilk tur da videoda yer alıyor.
Oppo Reno 3 Pro’nun kutusu, Reno 3 modelininkiyle aynı. Sağ üst köşesinde 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızanın bulunduğunu gösteren küçük bir ibare var. Bu arada telefonda Snapdragon 765G işlemcinin bulunduğunu belirtelim. 5G destekli bir işlemci bulunsa da, Türkiye’de satılan Oppo Reno 3 Pro’da bu destek bulunmuyor. Reno 2 serisinde biraz daha şık ve göz alıcı bir kutuyu tercih etmişti. Reno 3 Pro’nun kutusu daha mütevazı bir görünüme sahip. Kutunun dışını bir kılıf kaplarken, kendisi beyaz renkte.
Kutunun kapağını kaldırdığımızda öncelikle bir zarf bizi karşılıyor. Bu zarfın içinde SIM kart tepsisi çıkarma iğnesi, hızlı başlangıç kılavuzu, garanti belgesi ve şeffaf silikon kılıf var. Şeffaf silikon kılıf sayesinde Reno 3 Pro’nun şık tasarımını gölgelemeden telefonu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Kılıf telefona tamamen oturuyor, herhangi bir yerinde oynama da söz konusu değil. Daha sonra da bir naylona sarılmış şekilde Reno 3 Pro’yu görüyoruz. Naylon kılıf üzerinde telefonun başlıca özellikleri listeleniyor.
Oppo Reno 3 Pro metal ve cam birleşimi bir telefon. Tasarımı da günümüzün Android telefonlarının çizgisini yansıtıyor. Find X2’nin tasarımına da biraz yakın olduğunu söyleyebiliriz. Bunda arkada düşey yönde yerleştirilmiş kamera modülünün ve kavisli ekranın etkisi var. İnce gövdesiyle ve malzeme kalitesiyle değerli bir telefon hissini veriyor. Bu arada ekran koruyucu film de daha en baştan ekrana yerleştirilmiş.
Kutudan çıkanlara bakmaya devam edersek, Oppo’nun VOOC 4.0 hızlı şarj teknolojisini barındıran şarj adaptörünü görüyoruz. Bir ucu USB-A, bir ucu USB-C uçlu kablo da kutudan çıkıyor. Bağlantı uçlarındaki yeşil renk sayesinde bu kablonun Reno 3 Pro’ya ait olduğunu anlayacaksınız. Son olarak Oppo’nun klasik kulaklığını da görüyoruz. Reno 3 Pro’da 3.5mm kulaklık jakı yok, bu nedenle kulaklığın ucu da USB-C portuna uygun.
Android 10 ve ColorOS 7 kullanıcı arayüzüyle yüklü gelen Reno 3 Pro’nun kurulumunu kısa sürede tamamlayabilirsiniz. Kurulum sırasında yüz tanıtma veya parmak izi ekleme işlerini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz, eski telefonunuzdaki verileri ve uygulamaları da ilk kurulum sırasında aktarabilirsiniz. Son olarak kullanıcı arayüzündeki uygulama ikonlarının görünümlerini de özelleştirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Tüm bu işlemlerin ardından kurulum tamamlanıyor.
Daha önce Oppo Find X2 incelemesinde ColorOS 7’den bahsetmiştik. Duvar kağıdının farklılığı dışında aynı unsurları Reno 3 Pro’da da görüyoruz. Ana sayfanın en solundaki panel Smart Assistant adlı asistan sayfasına ayrılmış. Burada hava durumu, favori kişiler, atılan adım sayısı gibi çeşitli araçlar mevcut. Yeni kullanıcı arayüzü sürümünün gelmesi çok fazla değişiklik getirmemişe benziyor. Google uygulamalarının dışında Netflix, Facebook, Office Suite, Opera gibi uygulamalar da yüklü geliyor. Bir de daha önce Find X2’de gördüğümüz, Oppo Relax adlı bir uygulama var. Bu uygulama da rahatlatıcı sesler ve görsellerle içinizi rahatlatacak ve uykunuzun daha hızlı gelmesini sağlayacaktır.
Kamera uygulaması ise daha önce Find X2 ve Realme 6i modellerinde gördüğümüz tasarımla karşımıza geliyor. 48 megapiksel tam çözünürlüklü fotoğrafları çekmenizi kolaylaştıran bir kısayol, her ne kadar iç bölüme alınsa da ekranın bir kenarındaki hızlı ayarlar içinde mevcut durumda. Uzman modu da pozlama telafisi, beyaz dengesi, vb. birçok sık kullanan ayarı barındırıyor.
Çok yakında yayınlayacağımız Oppo Reno 3 Pro incelemesinde bu telefonun ekranı, performansı ve kamera sistemiyle ilgili detayları aktaracağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.
Oppo Reno 3 Pro
GittiGidiyor’dan satın alın