Oppo Reno 2Z geçtiğimiz haftalarda Çin’de tanıtılmıştı. Telefonun Avrupa lansmanı Oppo’nun Londra’da gerçekleştirdiği bir etkinlikle birlikte yapıldı. Biz de o etkinlikteydik ve hemen ardından Oppo Reno 2Z’yi yakından tanıma fırsatı bulduk.
Oppo Reno 2Z’nin Türkiye fiyatı 3799 TL. Telefonun tasarımı, teknik özellikleri ve diğer unsurlar değerlendirildiğinde bu fiyatın uygun aralıkta olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu telefona benzer bir tasarıma, büyük ekrana, biraz daha güncel ve yüksek özelliklere bir işlemciye ve daha yüksek çözünürlüklü ana kameraya sahip olan Redmi Note 8 Pro modelinin neredeyse 1000 TL kadar daha düşük bir fiyattan Türkiye pazarına giriş yaptığını da belirtmek gerekiyor.
Reno 2Z modelinin yukarıda sözünü ettiğimiz modele göre en önemli artısı ekran tarafında ortaya çıkıyor. Tıpkı Oppo Reno 2 gibi, Reno 2Z modeli de tam ekrana sahip. Yani ekran çentik veya delikle kesintiye uğramıyor. 16 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası ise üstte bulunan açılır kamera mekanizması içine yerleştirilmiş. Ekran 1080p Full HD+ çözünürlüğe sahip ve yüksek parlaklık sunuyor. Note 8 Pro’da IPS LCD teknolojisi varken, bu telefonda AMOLED ekran tercih edilmiş. Bu da güç kullanımı ve parlak ışık altında görüş tarafında biraz daha avantajlı hâle gelmesini sağlıyor.
Oppo Reno 2Z’nin Redmi Note 8 Pro’dan üstün olduğu bir taraf ise parmak izi sensörü. Redmi Note 8 Pro’nun arkasında geleneksel parmak izi okuyucu bulunurken, Reno 2Z’de ise ekran içi parmak izi okuyucusunu görüyoruz. Reno 2’nin parmak izi okuyucusunu epey beğendik. Bu telefonda da aynı performansın sunulduğunu tahmin ediyoruz.
Oppo Reno 2Z’nin siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği var. Parlak arka yüzey ışığın yansımasına göre renk değiştiriyor ve oldukça hoş bir görüntü oluşmasını sağlıyor. Reno 2Z’nin, nispeten daha uygun fiyata amiral gemisi telefon hissini yaşattığını söyleyebiliriz. Malzeme kalitesi ve verdiği his bakımından büyük kardeşi Reno 2’den pek farkı bulunmuyor.
Kamera tarafında ise 48 megapiksel ana sensörü görüyoruz. Bunun yanında ultra geniş açı, mono ve derinlik sensörü var. Telefoto lensin bulunmadığını görüyoruz. Etkinlik alanında kamera performansını test etme imkanınız ne yazık ki olmadı, ancak Reno 2Z’nin kamera uygulamasının hızlı çalıştığını söyleyebiliriz.
Android 9 Pie ile yüklü gelen 2Z’de Oppo’nun özelleştirilmiş kullanıcı arayüzü ColorOS çalışıyor. Saf Android’e göre epey farklı bu kullanıcı arayüzünün kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz. Büyük ekranı aynı anda iki uygulamayı rahatlıkla kullanmaya izin veriyor. Çoklu dokunmatik ekran hareketi bu işlemi kolaylaştırıyor.
Bu ön inceleme yazısı daha çok iki telefonun karşılaştırması gibi oldu, ancak birbirine yakın zamanda çıkan ve gözde olan iki telefon olunca, karşılaştırma yapmamak yanlış olurdu. İki telefon arasında oluşan fiyat farkının büyük oranda ekran ve selfie kamera tarafında sunulanlardan kaynaklandığını görüyoruz. Reno 2Z, ekranı ve kullandığı parmak izi teknolojisiyle Redmi Note 8 Pro’dan önde görünüyor.